Kurs i obuka za administraciju Linuxa

Opšte informacije

Organizator:
Adresa:
Kneginje Milice br. 21, lokal br. 13 (na spratu), TC Stara Pošta, Jagodina, prikaži na mapi - Prikaži sve adrese
Datum početka kursa:
05.04.2023.
Trajanje kursa:
36 časova
Vreme održavanja:
termini po dogovoru
Gradovi u kojima se kurs održava:
Aranđelovac, Beograd, Bor, Čačak, Ćuprija, Inđija, Jagodina, Kragujevac, Kraljevo, Kruševac, Leskovac, Mladenovac, Niš, Novi Beograd, Novi Pazar, Novi Sad, Obrenovac, Pančevo, Paraćin, Pirot, Požarevac, Ruma, Šabac, Smederevo, Sombor, Sremska Mitrovica, Stara Pazova, Subotica, Užice, Valjevo, Vranje, Vršac, Zaječar, Zemun, Zrenjanin

CENA: od 28000 din

Opis kursa

Ukoliko ste savladali osnovni kurs za Linux, Vaš sledeći korak može voditi ka još jednom plaćenom i atraktivnom zanimanju- administratoru Linux-a. Posao administratora Linuxa je da svakodnevno vodi brigu o sistemu, dodaje nove korisnike, i što je najznačajnije, da svojim veštinama i znanjem, ostalim korisnicima obezbedi maksimalnu sigurnost i stabilnost sistema.

Uz kurs i obuku za Linux, Oxford Akademije, steći ćete veštine, potrebne za administratora ovog popularnog operativnog sistema.

Najveća razlika, kada je u pitanju administracija Linuxa, je kod različitih proizvođača, kao što su Solaris, AIX, HP-UX, TRU-64 i BSD.

Cilj kursa za Linux je da polaznici u potpunosti savladaju proces i karakteristike administracije svih navedenih verzija Linux-a.

Administracija servera, je između ostalog bitna zbog bezbednosti podataka.

U okviru kursa za administratore Linux-a, polaznici će biti upoznati sa svim pojedinostima, od postavljanja, instaliranja i pokretanjja servera, do održavanja, optimizacije i nadogradnje.

Linux-interaktivnim kursom za administraciju, obuhaćeni su i programiranje Shella, upoznavanje sa koracima i alatima u razvoju softvera, UNIX interpretera, kao i osnove arhitekture Linux OS.

Tokom obuke za administratora Linuxa, polaznici će naučiti kako se izrađuju zaštitne kopije, da zaštite server od virusa, kao i hosting sajtova od virusa. koji su načini udaljenog pristupa računarima, kao i generalno, kako se obavlja konfiguracija mrežnih uređaja.

Upišite školu za administratora Linuxa Oxford Akademije, i postanite poznavalac jednog od najtraženijih zanimanja.

Nakon uspešno završene obuke za Linux administratora, Oxford Akademija će Vam obezbediti međunarodni sertifikat, koji je posebno značajan u inostranim kompanijama.

Posao jednog administratora Linuxa obuhvata i održavanje wirless sistema, vođenje evidencije o pristupnim tačkama, baznim stanicama, serverima i ruterima, kao i korisničko tehničku podršku.

Kurs za Linux admiinistraciju je koncipiran tako da polaznici postepeno usvajaju gradivo iz ove oblasti, nakon čega mogu praktično da ga primene.

Trajsnje kursa: 36 časova

Potrebno predznanje: Linux-osnovni

Iskustva polaznika

Pogledajte ostale kurseve ovog organizatora


Prilikom informisanja i/ili prijavljivanja na kurs pozovite se na Kursevi.com