Kurs i obuka za Front Desk operatera

Opšte informacije

Organizator:
Adresa:
Kneginje Milice br. 21, lokal br. 13 (na spratu), TC Stara Pošta, Jagodina, prikaži na mapi - Prikaži sve adrese
Datum početka kursa:
22.04.2023.
Trajanje kursa:
20 školskih časova
Vreme održavanja:
Gradovi u kojima se kurs održava:
Aranđelovac, Beograd, Bor, Čačak, Ćuprija, Inđija, Jagodina, Kikinda, Kragujevac, Kraljevo, Kruševac, Leskovac, Mladenovac, Niš, Novi Beograd, Novi Pazar, Novi Sad, Obrenovac, Pančevo, Paraćin, Pirot, Ruma, Šabac, Smederevo, Sombor, Sremska Mitrovica, Stara Pazova, Subotica, Užice, Valjevo, Vranje, Vršac, Zaječar, Zemun, Zrenjanin

CENA: 15000 din

Opis kursa

Kada se uzme u obzir da je prva osoba sa kojom klijent ostvaruje komunikaciju ukoliko kontaktira određenu kompaniju ili odlazi u nju upravo Front Desk operater, jasno je koliko je osoba koja obavlja taj posao važna za poslovni imidž kompanije. Najjednostavnije rečeno, ona predstavalja pravo lice i svog poslodavca, ali i čitave kompanije koju prezentuje.

Upravo iz tog razloga, kurs i obuka za Front Desk operatera koju Akademija Oxford organizuje na preko 20 lokacija širom zemlje je osmišljena sa naročitom pažnjom, jer kandidati koji apliciraju za ovo radno mesto osim stručnih znanja moraju da poseduju i znanja o pravilima poslovne komunikacije, na prvom mestu, ali i da znaju da rade na računarima i to u tačno određenim programima, a uz to je neizostavno važno da nauče i na koji način se najbolje komunicira sa klijentima i elektronskim putem i preko telefona, jer sve to spada u domen njihovih radnih obaveza.

Plan i program kursa za Front Desk operatera
Ako znate koje sve poslove obavlja lice čije zanimanje nosi naziv Front Desk operater ili, slobodno prevedeno na naš jezik recepcioner u kompaniji, biće vam jasno zbog čega se od svakog kandidata koji želi da obavlja ovaj posao u budućnosti očekuje visok nivo opšte kulture, a na prvom mestu lepo vaspitanje.

Plan i program obuke, u kojoj su predavači vrhunski stručnjaci u oblasti marketinga i komunikacije, podrazumeva najpre upoznavanje svih polaznika sa dužnostima koje ima Front Desk operater u jednoj kompaniji. A to podrazumeva na prvom mestu komunikaciju za zaposlenima i rukovodiocima, te pravilan način komuniciranja sa strankama.

Kurs i obuka za Front Desk je osmišljena tako da kandidatima daje mogućnost da u praksi primene sva znanja koja imaju, a predavači su tu da im ukažu na eventualne greške. Baš zato se veliki deo nastave posvećuje simulaciji različitih situacija, kroz koje kandidati uče da savladaju na najbolji mogući način sve eventualne prepreke, a na osnovu teorijskih znanja koja stiču kroz predavanja.

Osim umeća direktne komunikacije, polaznici savladavaju i pravilno komuniciranje putem elektronske pošte, te adekvatnu komunikaciju putem telefona. Od izuzetnog značaja je i upoznavanje sa osnovnim informacijama o određenoj kompaniji, što je još jedan od vrlo važnih zadataka osobe zaposlene na ovom radnom mestu, jer se često događa da klijenti koji čekaju da počne poslovni satanak upravo zaposlenog na ovom radnom mestu pitaju sve što ih zanima o određenoj kompaniji, a o čemu je Front Desk operater dužan da bude informisan.

Takođe, sfera delovanja zaposlenog na ovoj radnoj poziciji zahteva u pojedinim kompanijama i primanje i razvrstavanje prispele pošte, ali i njihovo slanje, u slučaju da u kompaniji ne postoji osoba koja je posebno zadužena za ovaj segment. Zato se kandidati tokom obuke za Front Desk operatera upoznaju i sa pravilnim razvrstavanjem pošiljki po prioritetu, te stečena znanja pokazuju u okviru simulacije, koja se odvija u praktičnom delu kursa.

Svi kandidati koji su zainteresovani da steknu validnu diplomu o završenom kursu za Front Desk operatera imaju obavezu da poseduju određeni nivo znanja rada na računarima, što će svakako imati prilike da pokažu i na časovima koji su posvećeni primeni teorijskih znanja u praksi. Najvažnije je da znaju da koriste elektronsku poštu, ali i programe Word i Excel, te nekoliko specijalizovanih programa o kojima će posebno biti informisani tokom trajanja nastave.

A u slučaju da kandidati ne poseduju dovoljan nivo znanja rada na računarima, te žele da ih nadograde, tu je škola računara Akademije Oxford koja organizuje niz specijalizovanih kurseva u okviru kojih će svako ko to želi, u optimalnom roku savladati rad u određenom programu. Sem toga, kod nas možete da steknete i Mali ili Veliki ECDL indeks, čijim ćete posedovanjem sasvim sigurno steći prednost u odnosu na ostale kandidate koji apliciraju za isto radno mesto, a nisu polagali ove ispite, te nisu stekli pomenuta dokumenta.

Nastava u okviru ovog kursa podrazumeva rad u manjim grupama polaznika, jer Akademija Oxford na prvo mesto stavlja kvalitet kursa. Naravno, ukoliko vam ne odgovara takav način obuke, uzevši u obzir da su termini u ovom slučaju fiksno određeni, te da nisu podložni promenama, možete da odaberete individualnu, poluindividualnu ili nastavu online, koju takođe organizujemo na vaš zahtev.

Kome je kurs za Front Desk operatera namenjen?
Obuka za Front Desk operatera je namenjena svakome ko ima afiniteta da se bavi ovim poslom, uz uslov da poseduje visok stepen opšte kulture, te da poznaje i primenjuje pravila lepog ponašanja.

Olakšavajuća okolnost za kandidate koji žele da se bave ovim poslom je sasvim sigurno i umeće komunikacije, usmenim i pisanim putem, koje bi trebalo da bude na visokom nivou, ali to nije uslov za pohađanje nastave, uzevši u obzir da je kurs za Front Desk operatera tako osmišljen da će polaznicima omogućiti razvijanje komunikacije, ukoliko to nisu sami učinili i to do onog nivoa, koji je neophodan za profesionalno obavljanje pomenutog posla.

Koliko traje obuka za Front Desk operatera?
Nastavni plan i program za kurs i obuku za Front Desk operatera predviđa da ona traje ukupno 20 školskih časova, odnosno 20 puta po 45 minuta.

Nakon što se oformi grupa zainteresovanih polaznika, svaki od prijavljenih se posebno informiše o terminima, koji se u većini slučajeva održavaju u popodnevnim časovima, stim da ako svi polaznici u okviru jedne grupe zahtevaju promenu termina i usaglase se i međusobno i sa predavačem da to bude, recimo prepodne, Akademija Oxford će učiniti sve da maksimalno izađe u susret njihovim zahtevima.

Sa druge strane, individualna, poluindividualna i online nastava podrazumevaju termine koji se usklađuju između polaznika i predavača.

Koja je cena kursa za Front Desk operatera?
Obuka za Front Desk operatera, koja podrazumeva ukupan nastavni fond od 20 školskih časova košta 15,000 RSD.

Gde i kada se održavaju časovi?
Kada je u pitanju grupna nastava, časovi se održavaju uglavnom u popodnevnim satima. Jedino ukoliko se svi polaznici dogovore da to bude u prepodnevnim satima, oni mogu da zahtevaju promenu termina od predavača ili koordinatora za nastavu, a tim Akademije Oxford će sa svoje strane učiniti sve da njihove zahteve ispuni.

Termini za ostale tipove obuke, odnosno poluindividualnu i individualnu mogu biti u bilo koje doba dana kada se dogovore predavač i polaznik, a u radno vreme poslovnice u kojoj se nastava održava, dok su termini individualne nastave isklučivo određeni međusobnim dogovorom kandidata i predavača.

Nastava se održava u onoj našoj poslovnici u kojoj se prijavi dovoljan broj zainteresovanih kandidata, a nakon formiranja grupe svi prijavljeni polaznici se na dogovoren način obaveštavaju o terminima.

Ako se kandidati prijave za individualnu ili poluindividualnu nastavu, ona se može organizovati u vrlo kratkom roku nakon prijavljivanja i u terminima koji odgovaraju i kandidatu i predavaču.

Dodatne napomene:

  • uplata se vrši direktno u predstavništvu organizatora obuke, odnosno u poslovnici Akademije Oxford u kojoj se i održava nastava
  • moguće su dodatne izmene programa, a u skladu sa predznanjem koje pokažu polaznici obuke, te brojem prijavljenih polaznika

Iskustva polaznika

Pogledajte ostale kurseve ovog organizatora


Prilikom informisanja i/ili prijavljivanja na kurs pozovite se na Kursevi.com