Kurs i obuka za front desk operatera u hotelijerstvu

Opšte informacije

Organizator:
Adresa:
Kneginje Milice br. 21, lokal br. 13 (na spratu), TC Stara Pošta, Jagodina, prikaži na mapi - Prikaži sve adrese
Datum početka kursa:
07.04.2023.
Trajanje kursa:
300 radnih sati
Vreme održavanja:
termini po dogovoru
Gradovi u kojima se kurs održava:
Aranđelovac, Beograd, Bor, Čačak, Ćuprija, Inđija, Kikinda, Kragujevac, Kraljevo, Kruševac, Leskovac, Mladenovac, Niš, Novi Beograd, Novi Pazar, Novi Sad, Obrenovac, Pančevo, Paraćin, Pirot, Požarevac, Ruma, Šabac, Smederevo, Sombor, Sremska Mitrovica, Stara Pazova, Užice, Valjevo, Vršac, Zaječar, Zemun, Zrenjanin

CENA: 15000 din

Opis kursa

Ne možemo osporiti činjenicu da je engleski jezik sve prisutniji na svakom koraku, te da se vrlo često događa da se ustale nazivi zanimanja upravo na ovom jeziku. Tako na primer, imamo zanimanje koje je poznato kao Front Desk operater u hotelijerstvu, umesto uobičajene reči recepcioner.

No, bez obzira kako da mi nazivamo ovo radno mesto, činjenica je da je reč o vrlo odgovornoj i zahtevnoj, ali iznad svega posebno interesantnoj radnoj poziciji. Kada uzmete u obzir činjenicu da osoba koja obavlja poslove na recepciji nekog hotela, pansiona ili hostela neizostavno mora da zna barem jedan strani jezik, a što ih više zna to bolje, te da je u stalnom kontaktu sa gostima, jasno je zbog čega se posebno vodi računa da kurs i obuka za Front Desk operatera u hotelijerstvu koju organizujemo bude na visokom nivou.

Naime, recepcioner ima zadatak da usluži goste i to tokom čitavog procesa, počev od njegovog informisanja o smeštaju, preko rezervacija, pa do dočeka, brige oko njegovog boravka i na kraju, ispraćaja prilikom napuštanja smeštaja. A za sve to vreme mora da vodi računa o svom ponašanju, o onome što govori, te da u najvećoj mogućoj meri savlada umeće komuniciranja na svim poljima. Zapravo, Front Desk operater u hotelijerstvu treba da zna da komunicira na pravi način i putem telefona i elektronske pošte, ali i u direktnom kontaktu sa gostima, budući da je upravo on taj koji vodi računa o njihovom dočeku, te da je dužan da im pruži sve potrebne informacije tokom boravka, kao i da ih na profesionalan način isprati, raspita se o utiscima koje nose, jer je to jedan od najboljih načina da određeni hotel ili pansion u budućnosti poboljšaju svoje usluge.

Program kursa za Front Desk operatera u hotelijerstvu
Kada je u pitanju obuka za Front Desk operatera u hotelijerstvu, nastavni plan i program je primarno usmeren na praktičan deo, jer je to od izuzetnog značaja za dobro obavljanje ovog posla. Nakon savladanih teorijskih znanja, koja se prvenstveno odnose na oblast komunikacije, kako sa gostima, tako i sa osobljem zaduženim za čišćenje i popravke u okviru smeštajnog objekta, ali i sa drugim službama sa kojima Front Desk operater u hotelijerstvu komunicira, sledi praktičan deo kursa. Kandidati će u okviru predavanja dobiti sve praktične smernice za pravilnu komunikaciju u ovom segmentu, uzevši u obzir da su predavači vrhunski menadžeri u oblasti turizma i hotelijerstva, a tu su i oni stručnjaci čija specijalnost je oblast komunikologije, tako da će tokom trajanja obuke svim polaznicima približiti umeće pravilne poslovne komunikacije, sa posebnim akcentom na relaciju sa klijentima, jer je to ujedno i najvažnije u ovom poslu.

Po završetku predavanja, polaznici zajedno rade vežbe, koje su osmišljene tako da simuliraju stvarne situacije koje se vrlo često događaju, kako bi naučili da reaguju na adekvatan način.

Predavači u okviru kursa za Front Desk operatera u hotelijerstvu su, kao što smo već pomenuli najbolji u ovom poslu, a uzevši u obzir da se radi u manjim grupama, svaki polaznik će dobiti priliku da aktivno učestvuje u vežbama.

Takođe je vrlo važno da napomenemo i to da se od kandidata zahteva odlično poznavanje barem engleskog jezika i rada na računaru, a u prednosti je svako od njih ko je upoznat sa radom posebnih programa i aplikacija, odnosno onih koji su namenjeni rezervaciji smeštaja, jer je to još jedna od vrlo važnih oblasti delovanja Front Desk operatera u hotelijerstvu. U slučaju da polaznici nisu savladali znanja na računaru tolikoj meri da mogu da ih korsite u svom poslu, Akademija Oxford im nudi mogućnost da upišu kurs računara koji imamo u ponudi kako bi stekli sva potrebna znanja za obavljanje ovog posla.

Kurs i obuka za Front Desk operatera u hotelijerstvu se odvija prema rpavilima grupne nastave, stim što se isključivo radim u manjim grupama, kako bi se održao visok kvalitet po kome smo poznati. Termini u okviru ovog tipa nastave su precizno određeni, a kurs počinje onog trenutka kada se u jednoj od preko 20 naših poslovnica prijavi dovoljan broj zainteresovanih polaznika.

Ukoliko kandidatima ne odgovara ovakav način obuke iz ma kog razloga, na raspolaganju im je obuka online, ali i individualni, odnosno poluindividualni kurs, u okviru kojih se termini maksimalno prilagođavaju potrebama i zahtevima polaznika.

Kome je kurs za Front Desk operatera u hotelijerstvu namenjen?
Ovaj kurs može da pohađa svako ko želi da se bavi zanimljivim poslom, ali ko je spreman neprekidno da usavršava svoja znanja.

Uslov za kandidate koji pohađaju ovj jezik jeste da imaju minimum 18 godina, a prednost je poznavanje rada na računaru, odnosno jednog ili više stranih jezika.

U slučaju da kandidat želi da pohađa obuku za Front Desk operatera u hotelijerstvu , a nema dovoljan nivo znanja engleskog ili nekog drugog jezika, ima mogućnost da upiše školu stranih jezika Akademije Oxford, te će na taj način u optimalnom roku steći nova ili usavršiti postojeća znanja određenog jezika. To isto se odnosi i na kurseve računara, koje takođe mogu da pohađaju u okviru naše škole računara.

Mesto i vreme održavanja nastave
Kada se u jednoj od preko 20 naših poslovnica prijavi predviđen broj polaznika, koordinatori te poslovnice obaveštavaju svakog od njih posebno o terminima. Grupna nastava podrazumeva precizno određene termine za održavanje časova, a najčešće je reč o popodnevnim satima u toku nedelje. Međutim, ako se dogodi da se svi polaznici u jednoj grupi dogovore da žele da promene termin, te odaberu neki u toku prepodneva, sasvim sigurno ćemo učiniti sve da bismo ispoštovali njihove želje. Dovoljno je da o tome obaveste koordinatora za nastavu, koji će se sa predavačem dogovoriti oko detalja.

Sa druge strane, individualna i poluindividualna nastava mogu da se održavaju u svim onim terminima kada odgovara i polazniku i predavaču, te kada je naša poslovnica otvorena za rad, a nastava može da počne vrlo brzo pošto kandidat izvrši prijavu na propisan način.

Online nastava je, sasvim sigurno najfleksibilnija, jer se direktno dogovaraju predavač i polaznik i o terminima i o njenoj dinamici.

Mesto održavanja nastave zavisi od vrste obuke koju kandidat želi da pohađa.

Dodatne napomene:

  • uplata se vrši direktno u predstavništvu organizatora obuke, odnosno u poslovnici Akademije Oxford u kojoj se i održava nastava
  • moguće su dodatne izmene programa, a u skladu sa predznanjem koje pokažu polaznici obuke, te brojem prijavljenih polaznika

Iskustva polaznika

Pogledajte ostale kurseve ovog organizatora


Prilikom informisanja i/ili prijavljivanja na kurs pozovite se na Kursevi.com