Pisanje upita korišćenjem Microsoft SQL Servera 2008 Transact SQL

Opšte informacije

Organizator:
Adresa:
Kneginje Milice br. 21, lokal br. 13 (na spratu), TC Stara Pošta, Jagodina, prikaži na mapi - Prikaži sve adrese
Datum početka kursa:
08.04.2023.
Trajanje kursa:
24 časova
Vreme održavanja:
termini po dogovoru
Gradovi u kojima se kurs održava:
Aranđelovac, Beograd, Bor, Čačak, Ćuprija, Inđija, Jagodina, Kragujevac, Kraljevo, Kruševac, Leskovac, Mladenovac, Niš, Novi Beograd, Novi Pazar, Novi Sad, Obrenovac, Pančevo, Paraćin, Pirot, Požarevac, Ruma, Šabac, Smederevo, Sombor, Sremska Mitrovica, Stara Pazova, Subotica, Užice, Valjevo, Vranje, Vršac, Zaječar, Zemun, Zrenjanin

CENA: od 28000 din

Opis kursa

Predstavlja bitnu veštinu za profesionalce baze podataka i programere koji rade sa SQL bazama podataka. Kroz ovaj kurs saznaćete kako da odaberete izjavu za implementaciju transakcije programske logike, a kroz kombinaciju stručne nastave, demonstracija i praktičnih zadataka.

Kurs se sastoji iz više segmenata, a svaki istražuje ključnu oblast Transact SQL jezika, sa fokusom na upite i menjanje podataka u Microsoft SQL Serveru ili Azure SQL baze.

Na početku kursa, polaznici će se upoznati sa radom sa bazama podataka i Transact SQL u SQL Serveru 2008. Polaznici ispituju različite baze podataka i poslovne zadatke koji se mogu obavljati korišćenjem komponete SQL Server 2008. U ovom segmentu, polaznicima se predstavljaju koncepti SQL Server baze kao što su relacione baze podataka i normalizacija. Polaznici savladavaju korišćenje T-SQL upita baze podataka i generisanje izveštaja.

Naredni modul predstavlja upite i filtriranje izveštaja. Radi se na osnovnim T-SQL izjavama koje se koriste za pisanje upita, filtriranje podataka i formatiranje skupova rezultata.

Nakon ovog nivoa, polaznici su spremni da rade na grupisanju i sumiranju podataka prilikom generisanja izveštaja u Microsoft SQL Server 2008 pomoću agregata funkcija. Zadaci iz ove lekcije podrazumevaju pravljenje unakrsno tabelarnog prikaza upita korišćenjem PIVOT i UNPIVOT klauzule.

U daljem radu, nastavlja se sa spajanjem podataka sa više tabela.

Sledeći segmnt predstavlja rad sa Subqueries. Polaznici se upoznaju sa osnovnim i korelacionim subqueries i kako da porede sa pridruživanjem i privremenim tabelama. Takođe, ovaj modul obuhvata i korišćenje zajedničke tabele izraza i zahteva.

Polaznici su sada spremni da rade na menjenju podataka u tabelama. Oni će biti osposobljeni da modifikuju podatke u tabelama pomoću INSERT, DELITE i UPDATE. U okviru zadataka, oni će ispitivati kako transakcije rade u bazi podataka i kako upravljati transakcijama.

Naredni modul obrađuje upite metapodataka, XML i Full-Text indekse. Polaznici se obučavaju za pronalaženje polustruktuiranih i nestruktuiranih podataka.

Bitan deo obuke predstavlja korišćenje programiranja objekata za Data Retrieval. Polaznici se upoznaju sa funkcijama koje određuje korisnik, kao i sa SQL Server uskladištenom procedurom i funkcionalnostima različitih programskih objekata.

U samoj završnici kursa radi se na korišćenju napredne Querying tehnike. Ovaj deo podrazumeva najbolju praksu za upite kompleksnih podataka, što znači i nalaženje kompleksne strukture tabliica.

Trajanje kursa: 24 časa

Iskustva polaznika

Pogledajte ostale kurseve ovog organizatora


Prilikom informisanja i/ili prijavljivanja na kurs pozovite se na Kursevi.com