Microsoft SQL Server 2012 administrator baze podataka

Opšte informacije

Organizator:
Adresa:
Kneginje Milice br. 21, lokal br. 13 (na spratu), TC Stara Pošta, Jagodina, prikaži na mapi - Prikaži sve adrese
Datum početka kursa:
07.04.2023.
Trajanje kursa:
40 školskih časova
Vreme održavanja:
termini po dogovoru
Gradovi u kojima se kurs održava:
Aranđelovac, Beograd, Bor, Čačak, Ćuprija, Inđija, Jagodina, Kragujevac, Kraljevo, Kruševac, Leskovac, Mladenovac, Niš, Novi Beograd, Novi Pazar, Novi Sad, Obrenovac, Pančevo, Paraćin, Pirot, Požarevac, Ruma, Šabac, Smederevo, Sombor, Sremska Mitrovica, Stara Pazova, Subotica, Užice, Valjevo, Vranje, Vršac, Zaječar, Zemun, Zrenjanin

CENA: 28000 din

Opis kursa

Kurs se bavi programiranjem sistema koji se oslanjaju na SQL 2012 bazu podataka, instalacijom i administracijom Microsoft SQL 2012 servera.

Na samom početku, polaznicima se predstavlja SQL Server 2012, njegova platforma, kao i alati. Lekcije obuhvataju izdanja i verzije osnove mrežnih slušalaca, kao i koncepte usluga. Radi se i na konfiguraciji SQL Server usluga i na verifikaciji SQL Server SQL Server komponenata. Polaznici rade na kreiranju Alias za AdvDev i obezbeđivanju SQL Browser-a.

U nastavku kursa, radi se na pripremi sistema za SQL Server 2012. Ovaj deo podrazumeva planiranje za instalaciju, odnosno: pregled SQL Serverske arhitekture, zahteve planiranja Server Resource, podešavanje konfiguracije memorije, pred-instalacije stress testiranja.

Naredni modul pokriva gradivo iz instaliranja i podešavanja Servera 2012. Radi se na pripremi, instaliranju i nadogradnji i automatizaciji SQL Servera.

Polaznicima se objašnjava na koji način se podaci čuvaju u bazi podataka, kako se stvara sama baza podataka, i kako se ona kreće u okviru nekog servera. Zastupljen je rad sa fajlovima, i grupama fajlova.

Naredne lekcije opisuju različite strategije podrške, kao i modele oporavka. Uključeno je: konfigurisanje Recovery modela, planiranje strategije backup, opisivanje mogućnosti transakcija i logovanje unutar baze podataka motora SQL Servera, kao i planiranje rezervne strategije SQL Servera.

Tokom kursa, polaznici će savladati i pravljenje rezervnih kopija baze podataka i evidenciju transakcije, kao i da upravljaju njima, i naučiti kako da rade sa više naprednih opcija backup-a.

Gradivom je obuhvaćeno i razumevanje procesa oporavka, vraćanje baze podataka, rad sa Point-in time recovery, vraćanje baze podataka i sistema pojedinačne datoteke, kao i korišćenje STANDBY mode-a.

Naredni korak podrazumeva uvoz i izvoz podataka. Objašnjava upotrebu čarobnjaka i njihov odnos sa SSIS. Uvodi se i BCP. U ovoj lekciji radi se uvoz Excel tabele, CSV datoteke, kao i upoređivanje performansi.

Potvrđivanje autentičnosti konekcije na SQL Server i odobravanje prijave na Acces bazu podataka utvrđuje se kroz zadatke: ispravljanje aplikacije prijava, kreiranje Database korisnika, i uslova za autorizaciiju preko servera.

Do kraja kursa, predviđeno je i gradivo: dodela Database i Server uloga, odobravanje pristupa korisnicima, implementacija SQL Servera za reviziju, automatizacija SQL Server Management, konfiguracije Server Agent Security i praćenje SQL Servera 2012.

Trajanje kursa: 40 časova

Potrebno predznanje: Osnove PC računara i MC Windows

Iskustva polaznika

Pogledajte ostale kurseve ovog organizatora


Prilikom informisanja i/ili prijavljivanja na kurs pozovite se na Kursevi.com