Kurs za održavanje Microsoft SQL Server 2008 baze podataka

Opšte informacije

Organizator:
Adresa:
Kneginje Milice br. 21, lokal br. 13 (na spratu), TC Stara Pošta, Jagodina, prikaži na mapi - Prikaži sve adrese
Datum početka kursa:
28.04.2023.
Trajanje kursa:
40 školskih časova
Vreme održavanja:
termini po dogovoru
Gradovi u kojima se kurs održava:
Aranđelovac, Beograd, Bor, Čačak, Ćuprija, Inđija, Jagodina, Kikinda, Kragujevac, Kraljevo, Kruševac, Leskovac, Mladenovac, Niš, Novi Beograd, Novi Pazar, Novi Sad, Obrenovac, Pančevo, Paraćin, Pirot, Požarevac, Ruma, Šabac, Smederevo, Sombor, Sremska Mitrovica, Stara Pazova, Subotica, Užice, Valjevo, Vranje, Vršac, Zaječar, Zemun, Zrenjanin

CENA: od 28000 din

Opis kursa

SQL Server poseduje moćnu bazu podataka. Ovaj kurs upoznaje polaznike sa osobinama i karakterstikama Misrosoft SQL Server 2008 Database. Predstavlja im se Arhitektura SQL Server okruženja, baze podataka, upravljanje resursima, sa posebnim akcentom na kreiranje i održavanje baze podataka. Uvode se tabele unutar baze i naredbe koje se izdaju za oblikovanje podataka. Polaznici rade na proceduralnom programiranju, upravljanju integritetom podataka i integraciji XML tehnologije u SQL Server. Polaznici se temeljno obučavaju da rade na pitanju bezbednosti korisnika i privilegija. Lekcije obuhvataju oporavak podataka, praćenje aktivnosti SQL Servera, korišćenje SQL Server agenta, replikaciju i distribuciju podataka, transakcije i zaključavanje.

Sadržajem kursa je predviđeno da polaznici savladaju TRANSACT-SQL jezik, koji služi za definisanje, korišćenje i kontrolu podataka, kao i za pravljenje korisničke aplikacije.

Na početku kursa, polaznici rade na instalaciji i konfiguraciji SQL Servera, radi se na podešavanju i upravljanju SQL Servera 2008.

Nastavlja se sa upravljanjem datoteka i podataka. Lekcije obuhvataju planiranje i stvaranje baze podataka, koristeći opcije za kontrolu ponašanja database.

U narednom koraku, predstavlja se Disaster Recovery. Polaznici uče kako se obavljaju različite vrste backup-a i restore operacije, uključujući backup i restore vraćanje podataka.

Kao što je već navedeno, bitan momenat kursa predstavlja pitanje bezbednosti. Polaznici rade na zaštiiiti SQL Servera. Njima se predstavlja bezbednosni model SQL Servera i kako se koriste SQL Server bezbednosne funkcije za kontrolu pristupa bazama podataka i njihovom sadržaju.

Naredni modul bavi se prenosom podataka na i sa SQL Servera, koristeći UI. Polaznicima se predstavljaju alatke komandne linije, kao i proces pretvaranja podataka sa SQL Server Integration Services.

Polaznici se, zatim, obučavaju da samostalno obavljaju administrativne poslove, da automatizuju rutinske administrativne poslove koristeći operatore i upozorenja.

Naredne lekcije obuhvataju gradivo iz implementacije replikacija i održavanja visoke dostupnosti.

Trajanje kursa: 40 časova

 

 

Iskustva polaznika

Pogledajte ostale kurseve ovog organizatora


Prilikom informisanja i/ili prijavljivanja na kurs pozovite se na Kursevi.com