Implementacija skladištenja podataka sa Microsoft SQL Serverom 2012

Opšte informacije

Organizator:
Adresa:
Kneginje Milice br. 21, lokal br. 13 (na spratu), TC Stara Pošta, Jagodina, prikaži na mapi - Prikaži sve adrese
Datum početka kursa:
17.04.2023.
Trajanje kursa:
40 školskih časova
Vreme održavanja:
termini po dogovoru
Gradovi u kojima se kurs održava:
Aranđelovac, Beograd, Bor, Čačak, Ćuprija, Inđija, Jagodina, Kragujevac, Kraljevo, Kruševac, Mladenovac, Niš, Novi Beograd, Novi Pazar, Novi Sad, Obrenovac, Pančevo, Paraćin, Pirot, Ruma, Šabac, Smederevo, Sombor, Sremska Mitrovica, Subotica, Užice, Valjevo, Vranje, Vršac, Zaječar, Zemun, Zrenjanin

CENA: od 28000 din

Opis kursa

Kroz ovaj kurs, polaznici će se obučiti kako da implementiraju BI platformu, koja doprinosi boljim i preglednijim informacijama. Novi SQL Server, između ostalog, omogućuje brzo konvertiranje podataka u željeni format, bez obzira na vrstu i veličinu. Enterprise verzija Microsoft SQL Servera 2012 obuhvata dodatnu funkcionalnost vezanu za skladištenje podataka(Data Warehouse).

Microsoft kurs za implementaciju i skladištenje podataka sa SQL Serverom 2012, podeljen je kroz lekcije, a nakon svakog segmenta, polaznici utvrđuju usvojeno znanje praktičnim zadacima.


U samom uvodu, predstavljaju se ključne komponente data warehousing rešenja i polaznici se uče da razmatraju kada se započinje sa samim projektom skladištenja. Nakon ovog modula, polaznici će biti osposobljeni da opišu ključne elemente rešenja skladištenja podataka, a u okviru istraživanja izvora podataka i istraživanja ETL rešenja.

Druga lekcija se odnosi na Data Warehouse hardver. U ovom segmentu, opisuju se tipične karakteristike za skladištenje podataka u radnom opterećenju i objašnjava se kako se mogu iskoristiti referentne arhitekture i skladišni podaci aparata kako bi se napravio sistem koji je pravo rešenje za neku organizaciju.

U nastavku kursa radi se na samoj implementaciji i projektovanju skladištenja podataka. Polaznici se uče kako da fizički i logički sprovedu arhitekturu skladišta podataka, zasnovanog na industrijski proverenim principima dizajna. Polaznici rade na uvođenju Star šema, Snowflake šema i vremenske dimenzije tabele. Nakon ove lekcije, polaznici će samostalno moći da sprovedu fizički i logički dizajn za skladištenje podataka.

Naredni korak predstavlja kreiranje ETL rešenja sa SSIS. Raspravlja se o razmatranjima za sprovođenje procesa na ETL, a zatim se fokusira na SQL Server Integration Services, kao platformu za izgradnju ELT rešenja.

Predviđenim gradivom obuhvaćene su i lekcije: Implementacija kontrole protoka u SSIS packages, ugrađivanje podataka iz oblaka u Data Warehouse, sprovođenje kvaliteta podataka, upotreba Master Data Services i proširenje SQL Server Integration Services.

Trajanje kursa: 40 časova

Potrebno predznanje: Osnove PC računara i MS Windows

Cena:

Individualna nastava: 34,000 RSD
Online individualna nastava: 34,000 RSD
Grupna nastava: 28,000 RSD
Online grupna nastava: 28,000 RSD

Iskustva polaznika

Pogledajte ostale kurseve ovog organizatora


Prilikom informisanja i/ili prijavljivanja na kurs pozovite se na Kursevi.com