Kurs za Autodesk Inventor

Opšte informacije

Organizator:
Adresa:
Kneginje Milice br. 21, lokal br. 13 (na spratu), TC Stara Pošta, Jagodina, prikaži na mapi - Prikaži sve adrese
Datum početka kursa:
13.04.2023.
Trajanje kursa:
20 školskih časova
Vreme održavanja:
termini po dogovoru
Gradovi u kojima se kurs održava:
Aranđelovac, Beograd, Bor, Čačak, Ćuprija, Inđija, Jagodina, Kikinda, Kragujevac, Kraljevo, Kruševac, Leskovac, Mladenovac, Niš, Novi Beograd, Novi Pazar, Novi Sad, Obrenovac, Pančevo, Paraćin, Pirot, Požarevac, Ruma, Šabac, Smederevo, Sombor, Sremska Mitrovica, Stara Pazova, Subotica, Užice, Valjevo, Vranje, Vršac, Zaječar, Zemun, Zrenjanin

CENA: od 28000 din

Opis kursa

Autodesk Inventor je jedan od brojnih iz Autodesk familije softvera. Autodesk je prepoznatljiv po svom zaštitnom znaku AutoCAD-u, te kao takav daje i veliki kredibilitet Autodesk Inventoru. Autodesk Inventor pruža korisnicima mogućnosti za 3D modeliranje, analizu stresa na modele kao i izradu tehničke dokumentacije. Najčešće ga koriste mašinski inženjeri pri razvoju novih proizvoda, za pravljenje kataloga postojećih delova, kao i za obezbeđivanje adekvatnog dizajna.

3D modeliranje je donelo revoluciju na polje proizvodnje jer pruža mogućnost postizanja optimalnog dizajna, kako u smislu ispunjenja fizičkih karakteristika tako i u estetskom smislu. Sve ovo značajno smanjuje vreme, materijal, energiju i potreban novac pri izradi prototipa proizvoda koji dizajniramo. Autodesk Inventor se karakteriše mogućnošću brzog rada i efikasnog modeliranja. Obzirom da dolazi zajedno u paketu sa AutoCAD-om jedan je od rasprostranjenijih softvera za 3D modeliranje u kompanijama širom sveta, te se poznavanja rada u njemu može pokazati kao presudno pri traženju zapošljenja u tehničkom svetu.

A kako je Akademija Oxford ovlašćeni Microsoft test centar, to svim zainteresovanim kandidatima pružamo mogućnost da polažu ispit, te steknu validan MTA sertifikat.

Autodesk Inventor nam daje mogućnost da već postojeći proizvod izmodeliramo i nakon toga tražimo mogućnosti za njegovo poboljšanje, kako u pogledu efikasnijeg korišćenja tako i u pogledu dizajna. Takođe može da bude idealan softver za razvijanje potpuno novih i nikad ranije viđenih proizvoda. Svojom raznovrsnošću i jednostavnim radnim okruženjem, Autodesk Inventor nam bukvalno daje mogućnost da kroz zabavan i interaktivan rad u programu oblikujemo svet oko nas.

Polaznici nakon pohađanja osnovnog Autodesk Inventor kursa steći će znanja koja će im omogućiti da izrađuju 3D modele delova, kao i njihovog povezivanja u sklopove i izradu tehničke dokumentacije. Uspešno odrađen osnovni kurs pruža odličnu podlogu za dalje usavršavanje, bilo kroz rad u kompaniji koja koristi ovaj softver, bilo kroz napredni kurs.

Plan predavanja za osnovni kurs:

  • Upoznavanje sa radnim okruženjem Autodesk Inventor-a
  • Izrada 2D skica (sketch), postavljanje relacija među entitetima i dimenziosanje istih
  • Prelazak iz 2D skice u 3D model
  • Linearne matrice, cirkularne matrice, funkcija mirror-ovanja, fillet, chamfer
  • Rotacione funkcije (revolve, sweep)
  • Izrada tehničke dokumentacije
  • Izrada jednostavnih sklopova, postavljanje relacija

Napredni Autodesk Inventor kurs namenjen je korisnima koji već imaju određeno iskustvo u radu sa programom. Na naprednom kursu akcenat će biti na daljem razvijanju sposobnosti kroz upoznavanje složenijih funkcija i izradu složenijih sklopova. Nakon naprednog kursa kandidat se može smatrati sposobnim za samostalan rad u kompaniji koja ima potrebu za CAD modeliranjem.

Plan predavanja za napredni kurs:

  • Upotreba složenijih funkcija
  • Referentna geometrija (ravan, osa, tačka)
  • Izrada složenijih delova i sklopova

Iskustva polaznika

Pogledajte ostale kurseve ovog organizatora


Prilikom informisanja i/ili prijavljivanja na kurs pozovite se na Kursevi.com