Kurs fotografije

Opšte informacije

Organizator:
Adresa:
Čika Ljubina 8, sprat III, Beograd, prikaži na mapi
Sajt organizatora:
Datum početka kursa:
2019-10-28
Trajanje kursa:
6 nedelja, ponedeljkom i četvrtkom od 18 do 21h
Vreme održavanja:
poslepodnevni
Gradovi u kojima se kurs održava:
Beograd

CENA: 240 eur | Moguće je plaćanje na rate.

Opis kursa

 

Kurs fotografije

 

Kurs fotografije je za sve ljubitelje fotografije koji žele da unaprede svoje znanje o fotografiji. Kurs obradjuje teme od osnova fotografije do studijske fotografije, upotrebu blica i rasvetnih tela, rad u studijskim uslovima i na terenu, pravljenje HDR-a i savladavanje tehnike obrade fotografije u Photoshop-u.

Časovi su podeljeni na teorijske i praktične, međutim, više je praktičnog rada na raznim i veoma zanimljivim projektima. Nakon završenog kursa, pravi se izložba svih fotografija tadašnjih studenata, što je ponovo prilika da originalni radovi budu primećeni i nagrađeni.

 

11644_aleksandar_andjic.jpg Aleksandar Anđić

Softver: 

Adobe Photoshop

Uslovi za upis i pohađanje: 

Obavezno je posedovanje DSLR fotoaparata.

Trajanje:

6 nedelja (36 sati)

Termini:

ponedeljak - četvrtak 18 - 21h

Cena kursa: 

240 Eur 
plaćanje u ratama: 2 x 120 Eur (tokom 1. i 3. nedelje)

Program kursa: 

1. Čas - Upoznavanje sa studentima i predstavljanja programa, sažeto prolaženje kroz program, istorijat nastanka fotografije, opis mogućnosti digitalne fotografije, njene upotrebe, značaja i uloge fotografije kroz istoriju kao i njen uticaj u savremenom životu danas; razotkrivanje mitova o digitalnoj fotografiji.
2. Čas - Uvodno predstavljane osnovnih elemenata fotografije, ekspozicija, blenda, osetljivost, razgovor sa studentima o percepciji i stvarnosti, pokret, 2D-3D, ekstremni kontrast, boje, digitalna manipulacija, DOF, makro fotografija, filteri, kadriranje, itd.
3. Čas - Detaljno upućivanje u razlike između digitalnih kamera, formata, veličine senzora, sistema optike, predavanje o digitalnim senzorima i razlici izmedju APS-C i FF senzora i praktični prikaz te razlike; Pixeli - njihova evolucija kao i uticaj na kvalitet fotografije.
4. Čas - upućivanje u osetljivost senzora ISO, uticaju na kvalitet fotografije, svetlomer, način upotrebe sa objašnjenjem svih njegovih opcija i mogućnosti, funkcija histograma u DSLR kameri, brzina zatvarača-zavesice i detaljno objašnjenje ekspozicije i njenih karakteristika. Praktični rad sa kamerom napolju sa dugom ekspozicijom; domaći zadatak.
5. Čas - sažeto obnavljanje gradiva sa predhodnog časa i prelazak na predvanje o objektivima, njihova konstrukcija, karakteristike, otvor blende, povezanost sa elementima koji su obrađeni u predhodnim predavanjima i uticaj na fotografiju, detaljno objašnjenje polja dubinske oštrine DOF i praktični rad u učionici.
6. Čas - Ekspozicija, preeksponiranje i podeksponiranje fotografije, balans bele boje, rešavanje osnovnih problema u korekciji i mogućnosti kreativnih rešenja i upotreba namernih grešaka u postavci balansa bele boje, praktičan rad u učionici i van nje, upoznavanje sa flash rasvetom i njen uticaj na balans bele boje.
7. Čas - Oštrina, fokus, modovi fokusa, povezanost sa poljem dubinske oštrine i njihov uticaj na kvalitet fotografije.
8. Čas - Kompozicija, detaljan uvod i objašnjenje svih elemenata kompozicije koji utiču na fotografiju, objašnjenje pravila trećine - zlatnog preseka.
9. Čas - Upoznavanje sa studiom i studijskom rasvetom, praktičan rad postavka rasvete i komunikacija sa modelom za potrebe portretne fotografije.
10. Čas - nastavak rada sa studijskom rasvetom, postavka rasvete za fotografisanje proizvoda, postizanje teksture, izbegavanje refleksa, brza i spora ekspozicija u studijskim uslovima, itd.
11. & 12. Čas - bi trebalo da bude dvočas koji bi se održao na otvorenom i van radne nedelje u prepodnevnim časovima zbog dnevnog svetla, praktični rad sa različitim izvorima svetla napolju, upotreba filtera, svetlosnih odbojnika, rad sa HSS rasvetom i njen uticaj na kreativna rešenja u fotografiji kao tehnika pravljenja panorame i HDR fotografije.

 

 

             

 

                   

 

                     

 

                 

                       

 

 

 

Iskustva polaznika

Prilikom informisanja i/ili prijavljivanja na kurs pozovite se na Kursevi.com