Kursevi nemačkog jezika

Opšte informacije

Organizator:
Adresa:
Kneginje Milice br. 21, lokal br. 13 (na spratu), TC Stara Pošta, Jagodina, prikaži na mapi - Prikaži sve adrese
Datum početka kursa:
09.04.2023.
Trajanje kursa:
40-70 školskih časova
Vreme održavanja:
prepodnevni, večernji, poslepodnevni, termini po dogovoru
Gradovi u kojima se kurs održava:
Aranđelovac, Beograd, Bor, Čačak, Ćuprija, Inđija, Jagodina, Kikinda, Kragujevac, Kraljevo, Kruševac, Leskovac, Mladenovac, Niš, Novi Beograd, Novi Pazar, Novi Sad, Obrenovac, Pančevo, Paraćin, Pirot, Požarevac, Ruma, Šabac, Smederevo, Sombor, Sremska Mitrovica, Stara Pazova, Subotica, Užice, Valjevo, Vranje, Vršac, Zaječar, Zemun, Zrenjanin

CENA: od 15000 din | Moguće je plaćanje na rate.

Opis kursa

slikajezici.jpg

Kursevi nemačkog jezika

Nemački jezik pripada grupi zapadnogermanskih jezika. Govori ga 128 miliona ljudi u 38 država sveta. U Nemačkoj, Lihtenštajnu i Austriji nemački je zvaničan jezik, dok je Lihtenštajn jedina zemlja na svetu u kojoj je nemački ujedno i jedini službeni jezik. Osim u ovim zemljama, nemački se govori i u : Belgiji, Luksemburgu, Švajcarskoj, jednom delu Italije, Danskoj, Belgiji, Namibiji itd.

Standardni nemački jezik se naziva Hochdeutsch (Hohdojč) i koristi se za pisanje, pa se tako recimo knjige i časopisi štampaju na standardnom nemačkom. Dobro je poznato da u ovom jeziku postoji dosta reči koje su identične ili slične rečima u engleskom. Takođe, nemački je posebno poznat po svojim dugim rečima koje mogu da sadrže više desetina slova. Najduža reč ima čak 63 slova, a to je Rindfleischetikettierungsüberwachungsaufgabenübertragungsgesetz, koja zapravo znači Zakon o dužnostima izaslanstva i nadgledanja za obeležavanje stoke i goveda. Međutim, srećom po kandidate koji su zainteresovani za učenje nemačkog, pre nekoliko godina je ova reč i zvanično izbrisana iz upotrebe, a u skladu sa zvaničnim propisima Evropske Unije.

"Slažem se sa Jakobom Grimom da smo dužni da dozvolimo promene i nesputan razvoj jezika. Bez obzira što to, takođe, dozvoljava novim rečima da se ustanove, jeziku je neophodna šansa da se konstantno sam obnavlja." - Gunter Grass.

Nemački jezik je jedan od tri svetska jezika koja se najviše uče u svetu, a jedan od pet jezika koji se najviše koriste na internetu.

Nivoi nemačkog jezika prema pravilima CEFR - a

Naša Škola stranih jezika organizuje kurseve nemačkog jezika prema pravilima Zajedničkog evropskog referentnog okvira za jezike, odnosno CEFR - a (The Common European Framework of Reference for Languages). To zapravo znači da postoji ukupno 6 nivoa poznavanja nemačkog jezika, stim što se A 1 nivo smatra početnim, dok je C 2 nivo najviši nivo poznavanja ovog jezika.

Kurs nemačkog jezika mogu da pohađaju svi oni koji žele da se upoznaju sa njim, kako bi pružili sebi priliku da nauče još jedan jezik, napreduju u poslu ili, pak imaju potrebu da steknu međunarodno priznat sertifikat o poznavanju nemačkog jezika, jer žele da studiraju na univerzitetima ili pronađu posao u brojnim kompanijama širom Nemačke i Austrije.

Pravila pomenutog okvira za jezike su precizno određena i zna se tačno šta se od kandidata očekuje na kom nivou znanja.

Kursevi nemačkog jezika nivo A1

 • A1 je početni nivo učenja jezika, a kandidat na ovom nivou znanja treba da je u stanju da prepozna reči i fraze koje se najčešće koriste u govoru, kao i reči koje se odnose na njega lično, njegovu porodicu i okolinu, ali samo pod uslovom da se izgovaraju sporo i jasno, kao i da može da pročita prostije rečenice, poput onih na reklamnim bilbordima i na flajerima. Što se komunikacije tiče, kandidat na ovom nivou znanja može da pita i razume odgovor, ali samo ukoliko je dobro upoznat sa temom, te da razume kraće rečenice koje izvorni govornici jezika izgovaraju razgovetno i relativno sporo, kao i da napiše kraće poruke, popuni osnovne formulare i slično.

Kursevi nemačkog jezika nivo A2

 • A2 nivo odnosno početni viši nivo podrazumeva da je kandidat sposoban da razume reči i izraze koje su često u upotrebi, te da može da učestvuje u razgovoru sa izvornim govornicima jezika i da razume o čemu govore, iako se na ovom nivou od kandidata ne očekuje da razume sve reči i fraze koje se koriste u razgovoru. Može i da čita kraće tekstove, da ih razume, kao i da prilično lako pronađe relevatne informacije u tekstu, te da komunicira o uobičajenim temama, koristeći uobičajene fraze kako bi opisao sebe, svoju porodicu, mesto gde živi, govori o svom obrazovanju, poslu i slično. Uz sve to, kandidat na ovom nivou znanja je sposoban i da napiše jednostavna pisma, beleške i poruke, koje se odnose na njegovo neposredno okruženje.

Kursevi nemačkog jezika nivo B1

 • B1 nivo se smatra srednjim nivoom znanja nemačkog jezika, tačnije u pitanju je niži srednji nivo, a od kandidata se očekuje da može da razume, ali i učestvuje u razgovoru koji se odnosi na temu koja je njemu bliska, poput onih koje su vezane za njegovo obrazovanje, posao i uopšte život koji vodi, te da može da razume osnovni smisao televizijskih i radio emisija koje govore o aktuelnim temama. Kandidat na ovom nivou znanja može da čita tekstove koji se odnose na primer na njegovo poslovno okruženje, kao i tekstove iz novina, pisma i slično, te da može da se snađe u većini situacija koje mogu da se dogode tokom putovanja u zemlje u kojima se govori ovaj jezik. Takođe, kandidat je sposoban da učestvuje u razgovoru o raznim temama sa osobama kojima je nemački jezik maternji, stim što se može dogoditi da pravi kraće pauze kako bi se setio određene reči ili izraza. Pored svega ovoga se od kandidata na ovom nivou znanja očekuje i da pravilno povezuje reči i rečenice, te da slobodno iskazuje svoje mišljenje, opisuje događaje, svoja iskustva, govori o knjizi koju je čitao ili filmu koji je gledao, kao i da piše ne tako komplikovane tekstove o temama koje su mu bliske.

Kursevi nemačkog jezika nivo B2

 • B2 je viši srednji nivo znanja jezika, a kandidat koji poseduje znanja ovog nivoa je sposoban da razume razgovor o različitim temama, te da prati svakodnevni radio i televizijski program, kao i filmove na nemačkom jeziku bez titla. Takođe može i da čita i razume novinske članke, knjige i da učestvuje u razgovorima sa osobama kojima je nemački jezik maternji, čak i ukoliko mu tema nije naročito poznata, kao i da jasno opiše brojne situacije i stvari koje spadaju u njegovo polje interesovanja, iznese svoje mišljenje o nečemu, te da piše eseje, izveštaje i tekstove u kojima će jasno izneti informacije koje su mu dostupne. Na ovom nivou se od kandidata ne očekuje da pravi gramatičke greške, a ako ih čak i napravi, one bi trebalo da su zanemarljive i da ne utiču na kvalitet njegovog pismenog ili usmenog izlaganja.

Kursevi nemačkog jezika nivo C1

 • C1 nivo je prvi među višim nivoima i prema pravilima CEFR - a se zove niži napredni nivo. Od kandidata se očekuje da može da razume razgovor među izvornim govornicima jezika, čak i kada se ne govori baš precizno, te da nesmetano prati televizijski i radijski program, uz gotovo potpuno razumevanje. Može i da razume duže, komplikovane tekstove, bez obzira da li su u pitanju članci u novinama, časopisima ili literarni tekstovi. Takođe, može da razume i tehnička uputstva bez obzira da li se odnose na opremu koju koristi ili ne, te da može nesmetano da stupi u razgovor sa osobama kojima je nemački jezik maternji, da postavlja pitanja, odgovara na pitanja koja su mu postavljena, iznosi svoje mišljenje uz argumente, opisuje događaje i situacije uz mnogo detalja i da može da piše duže tekstove o različitim temama, čak i ukoliko mu nisu naročito bliske.

Kursevi nemačkog jezika nivo C2

 • C2 nivo je ujedno i najviši nivo. Od kandidata sa višim naprednim nivoom znanja se očekuje da može da razume svaki razgovor među izvornim govornicima, bez obzira na njegov kvalitet, kvantitet, brzinu govora i temu, te da čita nesmetano svaku vrstu tekstova koji su napisani na nemačkom jeziku i da ih razume u potpunosti. Kandidat na ovom nivou znanja poseduje bogat rečnik, pa čak i ukoliko u razgovoru ne može da se seti precizne reči ili izraza, zahvaljujući dobrom poznavanju vokabulara će lako zameniti reč, tako da se u razgovoru to neće ni primetiti, a trebalo bi da je sposoban i da piše sve vrste tekstova, različitim stilovima, iznoseći jasno svoje stavove i najvažnije tačke teksta, kao i da piše prikaze književnih dela.

Pogledajte cenovnik za kurseve nemačkog jezika.

Kursevi nemačkog jezika za početnike posebno su aktuelni kursevi u poslednje vreme, kada je u pitanju naša škola jezika. Škola nemačkog jezika Akademije Oxford posluje u više od osamnaest centara širom Srbije, a pripremila je nekoliko stotina polaznika od samog početka, za neke više nivoe znanja, koji su im neophodni, kako bi ostvarili svoje ciljeve:

 • Opšti kurs nemačkog jezika
 • Kurs - priprema za međunarodne ispite iz nemačkog jezika
 • Nemački jezik - ubrzani kurs
 • Nemački jezik - kurs konverzacije
 • Kurs nemačkog jezika - specijalizovani kursevi
 • Kurs nemačkog - poslovni
 • Nemački jezik - poluindividualna nastava
 • Nemački jezik - online kurs
 • Nemački jezik za najmlađe
 • Individualna nastava nemačkog jezika
 • Kurs nemačkog jezika za medicinske radnike
 • Poslovni kurs nemačkog jezika za inženjere
 • Časovi nemačkog jezika
 • Privatni časovi nemačkog jezika
 • ÖSD ispit - austrijska jezička diploma
 • TestDaF - ispit nemačkog jezika jezika
 • Zertifikat Deutsch (ZD) - ispit nemačkog jezika

 

Iskustva polaznika

Pogledajte ostale kurseve ovog organizatora


Prilikom informisanja i/ili prijavljivanja na kurs pozovite se na Kursevi.com