Priprema za polaganje međunarodnih ispita za nemački jezik

Opšte informacije

Organizator:
Adresa:
Jurija Gagarina 229, TC ENJUB, Blok 45, I sprat, srednji deo, lokali 252,254 i 267, Novi Beograd, prikaži na mapi
Datum početka kursa:
Trajanje kursa:
3 nedelje
Vreme održavanja:
termini po dogovoru
Gradovi u kojima se kurs održava:
Beograd, Novi Beograd

CENA: od 12900 din | Moguće je plaćanje na rate.

Opis kursa

 

Početak kurseva:

  • Kurs pripreme za polaganje medjunarodnih ispita za nemački jezik - za nivoe A1, A2, B1, B2 i C1 trajanje 3 nedelje, fond časova 15 dvočasa, 3 puta nedeljno po dvočas, cena sa popustom od 12.900 dinara. Početak kursa 10.04.2024.

Kursevi se mogu slušati i ONLINE i u ŠKOLI.

 

 

 

Priprema za polaganje medjunarodno priznatih ispita obuhvata obuku kandidata za sve četiri jezičke veštine (čitanje, pisanje, slušanje i govor) i prati nivelaciju Zajedničkog evropskog referentnog okvira za jezike, od nivoa A1 do C2. U školi stranih jezika Smiley kandidati se mogu pripremiti za polaganje ovih ispita, prateći pri tome nastavni plan i program preporučen od strane eminentnih izdavačkih kuća iz zemalja nemačkog govornog područja.

Kursevi traju od 2 do 4 nedelje, u dinamici od 3 puta nedeljno po dvočas. Grupe su manje a termini održavanja časova prilagodjeni raspoloživom vremenu kandidata.

Nivoi medjunarodno priznatih ispita obuhvataju sledeće:

Nivo A1: položen ispit ovog nivoa služi kao potvrda početnog nivoa znanja tj. potvrda je jezičke kompetencije koja podrazumeva razumevanje pisanog i govornog jezika na osnovnom nivou.

Nivo A2: potvrda je jezičke kompetencije na višem osnovnom nivou, što podrazumeva sposobnost razumevanja jezika u svakodnevnim govornim situacijama kao sposobnost popunjavanja formulara, te davanja osnovnih ličnih informacija.

Nivo B1: potvrda je jezičke kompetencije na početnom srednjem nivou, što podrazumeva razumevanje odlomaka iz novina kao i govornog jezika medija, pisanje osnovnih formi pisama, mogućnost izražavanja ličnog mišljenja o odredjenoj temi.

Nivo B2: potvrda je jezičkih veština na višem srednjem nivou i koristi se kao preduslov za studiranje na nemačkom jeziku, kandidat je u stanju da razume složenije tekstove kao i apstraknije tekstove, takodje može da piše na zadatu temu i da argumentovan odgovor, ulazi u diskusiju sa drugima i izražava svoje stavove kroz slaganje ili neslaganje.

Nivo C1: služi kao potvrda znanja na naprednom srednjem nivou, takodje mnogi fakulteti u nemačkom govornom području prihvataju ovaj ispit kao potvrdu jezičke kompetencije potrebne za akademsko usavršavanje, na kome kandidat razume duže odlomke, izveštaje kao i složene tekstove napisane na akademskom nivou, služi se jezičkim frazama i idiomima, u stanju je da polemiše o kompleksnim problemima i temama.

Nivo C2: potvrda znanja jezika na visokom nivou, kandidat razume skoro sve oblike pisanog ili govornog jezika sa velikom lakoćom, u stanju je da sumira i sintetiše informacije, te izrazi svoje mišljenje na precizan i originalan način.

Iskustva polaznika

Pogledajte ostale kurseve ovog organizatora


Prilikom informisanja i/ili prijavljivanja na kurs pozovite se na Kursevi.com