Kursevi italijanskog jezika

Opšte informacije

Organizator:
Adresa:
Kneginje Milice br. 21, lokal br. 13 (na spratu), TC Stara Pošta, Jagodina, prikaži na mapi - Prikaži sve adrese
Datum početka kursa:
01.04.2023.
Trajanje kursa:
40-70 školskih časova
Vreme održavanja:
prepodnevni, večernji, poslepodnevni, termini po dogovoru
Gradovi u kojima se kurs održava:
Aranđelovac, Beograd, Bor, Čačak, Ćuprija, Inđija, Jagodina, Kikinda, Kragujevac, Kraljevo, Kruševac, Leskovac, Mladenovac, Niš, Novi Beograd, Novi Pazar, Novi Sad, Obrenovac, Pančevo, Paraćin, Pirot, Požarevac, Ruma, Šabac, Smederevo, Sombor, Sremska Mitrovica, Subotica, Užice, Valjevo, Vranje, Vršac, Zaječar, Zemun, Zrenjanin

CENA: od 15000 din | Moguće je plaćanje na rate.

Opis kursa

slikajezici.jpg

Kursevi italijanskog jezika

Italijanski jezik pripada grupi romanskih jezika koji se razvio iz latinskog. Govori ga oko 70 miliona ljudi kao maternji jezik, od kojih najveći broj živi u Italiji, dok se njih oko 125 miliona koristi italijanskim kao stranim jezikom. Službeni je jezik u Italiji i San Marinu, kao i u švajcarskim kantonima Tićino i Graubinden. Ujedno je i drugi službeni jezik u Vatikanu i nekim opštinama u Sloveniji i Hrvatskoj, a dosta je zastuplljen i među potomcima iseljenika u Luksemburgu, Sjedinjenim Američkim Državama i Australiji. Takođe, stanovnici Malte ga veoma dobro znaju, dok se u nešto manjem procentu govori i u bivšim italijanskim kolonijama na području Afrike, odnosno u : Somaliji, Libiji i Eritreji. Uzevši u obzir da je u pitanju romanski jezik, ne čudi podatak da italijanski ima čak 85 % sličnosti u vokabularu sa španskim i francuskim jezikom, koji takođe pripadaju ovoj grupi jezika.

Standard za učenje italijanskog jezika

Kursevi italijanskog u Školi jezika Akademije Oxford su usklađeni u potpunosti sa međunarodno priznatim standardom za učenje jezika, to jeste Zajedničkim evropskim referentnim okvirom za jezike ili, na engleskom CEFR, što je zapravo skraćenića od The Common European Framework of Reference for Languages.

Jednostavno rečeno, CEFR podrazumeva da je učenje italijanskog, ali i mnogih drugih jezika podeljeno u 3 glavna nivoa, od kojih svaki sadrži unutar sebe još po 2 nivoa, što je ukupno 6 nivoa poznavanja jezika.

Bez obzira da li želite da upišete kurs italijanskog jezika iz ličnih ili poslovnih razloga, evo šta možete da očekujete da ćete naučiti na kom nivou:

Početni (osnovni nivo) - A 1 nivo, kao što mu i sam naziv kaže predviđen je za polaznike koji ne poseduju gotovo nikakva znanja italijanskog jezika, a po završenom kursu u Školi italijanskog jezika Akademije Oxford će znati da pišu i čitaju izraze i reči koje se često koriste, kao i da se predstave, postave neka uobičajena pitanja i slično.

Viši početni nivo - A 2 nivo predstavlja nadogradnju prethodnog nivoa, a kandidat već može da govori i o svojoj porodici ili poslu, obavlja kupovinu, prijavi se u hotel, pita za put i slično. Može i da pročita, ali i napiše jednostavne reči i izraze na ovom jeziku.

Nivo B 1 je prvi od dva srednja nivoa poznavanja italijanskog. Niži srednji nivo omogućuje polazniku da učestvuje u razgovoru, stim što nije sposoban da razume baš svaku reč, ali mu je jasno o čemu se govori. Takođe, vrlo je važno i da njegovi sagovornici ne pričaju brzo i nejasno, kao i da ne koriste reči koje se ne sreću često u govornom jeziku. Sada već polaznik zna da čita i nešto duže, ali i kompleksnije tekstove, kao i da piše kraće tekstove, ako je dovoljno upoznat sa temom o kojoj treba da piše.

Nivo B 2, odnosno Viši srednji nivo je dosta ozbiljniji od prethodnih, a polaznik koji savlada kurs italijanskog B 2 nivoa poseduje zavidna znanja ovog jezika i što se tiče čitanja i pisanja i govora, ali i razumevanja onoga što pročita odnosno čuje.

Niži napredni - C 1 nivo je rezervisan za one polaznike koji žele da usavrše znanja ovog jezika. Kurs italijanskog jezika C 1 nivoa omogućava polaznicima da razumeju gotovo sve vrste razgovora, i to bez obzira na njegov tempo, jasnoću i broj govornika koji u njemu učestvuju. Polaznik koji ima znanja ovog nivoa može da učestvuje i u ličnim i u poslovnim razgovorima, da govori šta misli, pita i odgovara na pitanja o bilo kojo temi. Zna i da piše duže tekstove različite forme i sadržine na italijanskom jeziku, da čita različite vrste tekstova i da ih razume, pa čak i književna dela koja su napisana na ovom jeziku.

C 2 nivo, odnosno Viši napredni nivo je ujedno i najviši stepen znanja jednog jezika koji nije i maternji jezik polaznika. Sasvim je jasno da se od polaznika koji završi kurs italijanskog C 2 nivo očekuje da je u potpunosti ovladao ovim jezikom i to u svim njegovim segmentima.

Pogledajte cenovnik za kurseve italijanskog jezika.

Škola nemačkog jezika Akademije Oxford posluje u više od osamnaest centara širom Srbije, a pripremila je nekoliko stotina polaznika od samog početka, za neke više nivoe znanja, koji su im neophodni, kako bi ostvarili svoje ciljeve:

 • Početni kurs italijanskog
 • Opšti kurs italijanskog jezika
 • Ubrzani kurs italijanskog jezika
 • Konverzacijski kurs italijanskog jezika
 • Specijalizovani (stručni) kurs italijanskog jezika
 • Poslovni kurs italijanskog jezika
 • Individualni i poluindividualni kurs italijanskog jezika
 • Online kurs italijanskog jezika
 • Kurs i obuka poslovne komunikacije na italijanskom jeziku
 • Italijanski jezik za učenike osnovne škole
 • Privatni časovi italijanskog jezika
 • Časovi italijanskog jezika
 • CILS ispit - međunarodni sertifikat italijanskog jezika

 

 

Iskustva polaznika

Pogledajte ostale kurseve ovog organizatora


Prilikom informisanja i/ili prijavljivanja na kurs pozovite se na Kursevi.com