Kursevi francuskog jezika

Opšte informacije

Organizator:
Adresa:
Kneginje Milice br. 21, lokal br. 13 (na spratu), TC Stara Pošta, Jagodina, prikaži na mapi - Prikaži sve adrese
Datum početka kursa:
01.04.2023.
Trajanje kursa:
40-70 školskih časova
Vreme održavanja:
prepodnevni, večernji, poslepodnevni, termini po dogovoru
Gradovi u kojima se kurs održava:
Aranđelovac, Beograd, Bor, Čačak, Ćuprija, Inđija, Jagodina, Kikinda, Kragujevac, Kraljevo, Kruševac, Leskovac, Mladenovac, Niš, Novi Beograd, Novi Pazar, Novi Sad, Obrenovac, Pančevo, Paraćin, Pirot, Požarevac, Ruma, Šabac, Smederevo, Sombor, Sremska Mitrovica, Stara Pazova, Subotica, Užice, Valjevo, Vranje, Vršac, Zaječar, Zemun, Zrenjanin

CENA: od 15000 din | Moguće je plaćanje na rate.

Opis kursa

slikajezici.jpg

Kursevi francuskog jezika

 

Francuski jezik spada u grupu romanskih jezika i pored toga što se govori na teritoriji Francuske, govori se i u : Luksemburgu, na Haitiju, u zapadnim kantonima u Švajcarskoj, u Belgiji, Monaku i Kvebeku, kao i u Kanadi, ali i u više od 15 afričkih zemalja. Drugi je jezik kojim se koristie stanovnici Maroka, Tunisa, Alžira i Libana. Koristi ga oko 77 miliona ljudi kao prvi jezik, a 128 miliona kao drugi. To je jedanaesti jezik po broju govornika, a ujedno je i drugi jezik po broju onih koji ga uče.

Francuski ima više od milion reči, a svake godine se izvede 20 000 novih. Upravo iz ovog jezika potiče više od polovine osnovnih reči u engleskom jeziku.

Jedan je od radnih jezika instituacija poput: Ujedinjenih Nacija, Evropske unije, NATO - a, kao i mnogih drugih međunarodnih organizacija.

CEFR nivoi francuskog jezika

U Školi stranih jezika Oxford, opšti kurs francuskog jezika se vrši prema pravilima CEF - a, odnosno CEFR - a (The Common European Framework of Reference for Languages), to jest Zajedničkog evropskog referentnog okvira za jezike, što znači da se nastava odvija po nivoima.

Pravila CEFR - a nalažu da postoje 3 osnovna nivoa i to A, B i C, a u okviru svakog od njih još po 2 podnivoa, što je ukupno 6 nivoa znanja jezika. Kurs francuskog jezika je namenjen polaznicima koji žele da napreduju u karijeri ili pronađu bolji posao, da poboljšaju svoje znanje, polažu međunarodne ispite, kao i da mogu lakše da komuniciraju ukoliko imaju rođake u inostranstvu ili jednostavno zato što žele da obogate svoje obrazovanje.

Radi lakšeg snalaženja, pomenuti okvir precizira i koja se znanja i sposobnosti očekuju od kandidata na kom nivou jezika. Pa se tako od kandidata na početnom, A1 nivou očekuje da može da prepozna reči i fraze koje su često u upotrebi, te da može da ih koristi kako bi, recimo potražio neku jednostavnu informaciju ili napisao kratku poruku. Sledeći nivo je A 2 i takođe spada u početni nivo znanja, stim što je to viši početni nivo, a kandidat bi trebalo da može da učestvuje u razgovoru sa osobama koje su izvorni govornici francuskog jezika, ali samo pod uslovom da je u potpunosti upoznat sa temom razgovora, odnosno da sagovornici žele da mu pomognu tako što će govoriti sporo i koristiti reči koje su najčešće u upotrebi, a ne žargonizme recimo. Kandidat koji poseduje znanja jezika ovog nivoa može da se predstavi, te da pruži kraće informacije o svom životu, porodici i poslu, odnosno svemu što mu je blisko.

Sledeći nivo je A2 i takođe spada u početni nivo znanja, stim što je to viši početni nivo, a kandidat bi trebalo da može da učestvuje u razgovoru sa osobama koje su izvorni govornici francuskog jezika, ali samo pod uslovom da je u potpunosti upoznat sa temom razgovora, odnosno da sagovornici žele da mu pomognu tako što će govoriti sporo i koristiti reči koje su najčešće u upotrebi, a ne žargonizme recimo. Kandidat koji poseduje znanja jezika ovog nivoa može da se predstavi, te da pruži kraće informacije o svom životu, porodici i poslu, odnosno svemu što mu je blisko.

Nivo B1 je niži srednji nivo prema pravilima pomenutog okvira, te se od kandidata očekuje da može da se snađe u razgovorima sa izvornim govornicima francuskog jezika ukoliko je upoznat sa temom, te da može da shvati većinu televizijskog i radijskog programa, iako možda ne razume svaku reč. Može i da razgovara o svakodnevnim dešavanjima, poslu, studijama i slično, te da zatraži informaciju i razume odgovor i snađe se u gotovo svakoj situaciji koja može da mu se dogodi prilikom posete zemlji u kojoj je francuski jezik zvaničan.

Nivo B2 je viši srednji nivo, a kandidat na ovom nivou može da gotovo nesmetano učestvuje u razgovoru sa više osoba kojima je francuski jezik maternji, te da gleda filmove na ovom jeziku bez titla i da ih razume. Uz to, može jasno da iznese svoje mišljenje o različitim temama i piše duže tekstove.

Nivoi C1 i C2 su napredni nivoi poznavanja jezika. Od kandidata koji poseduje znanja francuskog jezika C 1 nivoa se očekuje da može jasno da izrazi svoje mišljenje o gotovo svakoj temi, bez pravljenja pauza ili grešaka u govoru. Takođe, može da piše eseje i duže tekstove bez obzira da li je upoznat sa temom u potpunosti ili ne, kao i da čita književna dela na ovom jeziku i gotovo u potpunosti ih razume.

Nivo C2 je ujedno i najviši nivo poznavanja francuskog jezika, što znači da kandidat može da se koristi ovim jezikom gotovo kao svaki svršeni srednjoškolac kome ovaj jezik jeste maternji.

Pogledajte cenovnik za kurseve nemačkog jezika.

 • Opšti kurs francuskog jezika
 • Ubrzani kurs francuskog jezika
 • Kurs francuskog jezika - konverzacija
 • Stručni specijalizovani kurs francuskog jezika
 • Poslovni kurs francuskog jezika
 • Individualna ili poluindiviualna nastava francuskog jezika
 • Online kurs francuskog jezika
 • Kurs i obuka poslovne komunikacije na francuskom jeziku
 • Kurs francuskog jezika za najmlađe
 • Privatni časovi francuskog jezika
 • Časovi francuskog jezika
 • DELF i DALF - međunarodni ispit francuskog jezika
 • TCF i TEF - ispit francuskog jezika

Iskustva polaznika

Pogledajte ostale kurseve ovog organizatora


Prilikom informisanja i/ili prijavljivanja na kurs pozovite se na Kursevi.com