Priprema za TOEFL ispit

Opšte informacije

Organizator:
Adresa:
Gandijeva 188/8, Novi Beograd, Beograd
Datum početka kursa:
Trajanje kursa:
Vreme održavanja:
Gradovi u kojima se kurs održava:
Beograd

CENA: na upit

Opis kursa

Na TOEFL ispitu se proverava da li je tvoj engleski na akademskom nivou i to kroz 4 faze testa: reading, listening, speaking i writing. Ukoliko pokažeš zavidno znanje jezika to znači da možeš aktivno da učestvuješ i pratiš nastavu na fakultetu, a samim tim i budeš uspešan na studijama koje si izabrao.

Zašto izabrati baš TOEFL ispit?

TOEFL je svetski priznat ispit koji je do sada položilo 35 miliona mladih ljudi širom sveta. Svetski univerziteti se sa puno poverenja oslanjaju na ovaj sertifikat jer im to govori da ćeš se pokazati kao kompetentan student koji želi da uspe kako na studijama tako i u daljem profesionalnom životu, a znamo da univerziteti žele i cene uspeh pre svega.

Kako izgleda TOEFL ispit?

TOEFL ispit se polaže na računaru, i zato se zove TOEFL iBT (internet based test). Sastoji se iz 4 dela: reading, listening, speaking i writing. Od tebe se očekuje da pokažeš da umeš uspešno da kombinuješ ove 4 veštine jer ćeš imati sledeće situacije:

  • Da slušaš, a potom odgovoriš na zadato pitanje.
  • Čitaš, slušaš i odgovoriš na zadato pitanje.
  • Čitaš, slušaš a onda napišeš odgovor na zadato pitanje.
  • Ceo ispit traje oko 3 i po sata.

Kako se prijavljuje na TOEFL test i gde se polaže?

Veoma je važno da unapred isplaniraš vreme, a to znači da znaš kada ti je polednji rok za dostavu dokumenata na univerzitet, da proveriš svoje znanje engleskog i isplaniraš koliko ti vremena treba da ga dovedeš na akademski nivo, da isplaniraš eventualno ponovno polaganje TOEFL testa (sto je odlična opcija, jer se uzimaju samo najbolje ocene sa svakog polaganja).

TOWER škola stranih jezika je tu da vam pomogne da lakše dodjete do zaključka – Koliko vremena vam je potrebno da budete spremni za TOEFL iBT?

Prijave i plaćanje za polaganje se vrši na zvaničnom TOEFL sajtu: www.ets.org gde birate centar i vreme polaganja. U Srbiji ima više centara po većim gradovima i nije problem odabrati vreme i mesto.

Ono što je novo je mogućnost da test polažeš od kuće ukoliko ispunjavaš odredjene zahteve u vezi kvaliteta internet veze, računarske opreme i neposrednog okruženja.

Pripremi se za polaganje

U školi Tower ćete se upoznati sa formom samog testa, proširićete vokabular i fluentnost, naučićete kako da napišete esej na engleskom, saznaćete cake pomoću kojih ćete se lakše snaći na ispitu, a sve to kroz realnu simulaciju testa.

Iskustva polaznika

Pogledajte ostale kurseve ovog organizatora


Prilikom informisanja i/ili prijavljivanja na kurs pozovite se na Kursevi.com