Priprema za polaganje SAT ispita

Opšte informacije

Organizator:
Adresa:
Gandijeva 188/8, Novi Beograd, Beograd
Datum početka kursa:
29.02.2024.
Trajanje kursa:
Vreme održavanja:
Gradovi u kojima se kurs održava:
Beograd

CENA: na upit

Opis kursa

Kome je namenjen SAT kurs?

SAT ispit polažu oni koji svoju budućnost vide u inostranstvu, koji žele da steknu diplomu nekog stranog fakulteta kako bi lakše ostali u inostranstvu ili našli bolje plaćeni posao u Srbiji. Ukoliko želite da aplicirate za sportsku ili akademsku stipendiju, za većinu osnovnih studija će vam biti neophodan baš ovaj sertifikat. SAT je ispit koji ima funkciju prijemnog ispita na univerzitetima u Americi i na nekim univerzitetima u Italiji.

Kako izgleda priprema SAT testa?

Razumevanje teksta (Reading)

Pripreme obuhvataju upoznavanje sa različitim tipovima pitanja i proširenje vokabulara koji je od naročitog značaja za uspešno savladavanje testa. Tekstovi obuhvataju teme kao što su američka i svetska socijalna istorija, ekonomija, prirodne nauke a prvi tekst je uvek književni.

Pisanje i jezički deo testa (Writing and Language)

Ovaj deo ispita testira vaše znanje gramatike, interpunkcije i logičkog povezivanja rečenica u smislenu celinu. Bilo da posedujete srednje ili napredno znanje gramatike, uz pomoć profesora i stručnog materijala dopunićete svoje znanje i napraviti korak napred, ka višem nivou znanja, što direktno povećava broj poena na ovom delu SAT testa.

SAT esej (Essay)

Ovaj deo ispita traje 50 minuta, i neophodan vam je ukoliko aplicirate za akademsku stipendiju. U ovom delu vaš zadatak je da pročitate tekst i da kritički analizirate argumentaciju autora, koristeći sva pravila i komponente koje SAT esej zahteva. Esej se ocenjuje na skali od 2 do 8, i on nije uključen u skor od maksimalno 800 poena za engleski deo testa.

Matematika (Maths)

Matematički deo ispita traje 80 minuta i sastoji se iz dva dela. Format ispita se nije značajno promenio po pitanju matematike, ali su veštine koje se testiraju promenjene, pa je sada veći naglasak stavljen na analizu podataka i grafika, algebru i jednačine, dok su pitanja dosta realističnija nego u prethodnom formatu SAT ispita.

Kada i gde mogu da polažem SAT test?

SAT ispit se polaže šest puta godišnje van SAD. U Beogradu se SAT test polaže u međunarodnom akademskom centru. Imajte u vidu da se može dogoditi da centar za testiranje nema sve ponuđene datume koji se nalaze u rasporedu i zato je potrebno da se prijavite na vreme, 3-4 nedelje unapred. Prijava se obavlja online. Rezultati se objavljuju u periodu od 3 nedelje nakon samog polaganja.

Iskustva polaznika

Pogledajte ostale kurseve ovog organizatora


Prilikom informisanja i/ili prijavljivanja na kurs pozovite se na Kursevi.com