Kursevi bosanskog jezika

Opšte informacije

Organizator:
Adresa:
Kneginje Milice br. 21, lokal br. 13 (na spratu), TC Stara Pošta, Jagodina, prikaži na mapi - Prikaži sve adrese
Datum početka kursa:
13.04.2023.
Trajanje kursa:
50-66 školskih časova
Vreme održavanja:
Gradovi u kojima se kurs održava:
Aranđelovac, Beograd, Bor, Čačak, Ćuprija, Jagodina, Kragujevac, Kraljevo, Kruševac, Leskovac, Mladenovac, Niš, Novi Beograd, Novi Pazar, Obrenovac, Online - putem interneta, Pančevo, Paraćin, Pirot, Požarevac, Ruma, Šabac, Smederevo, Sombor, Sremska Mitrovica, Stara Pazova, Subotica, Užice, Valjevo, Vranje, Zaječar, Zrenjanin

CENA: od 6000 din

Opis kursa

Kursevi bosanskog jezika

Budući da i na području Srbije postoji blizu 140 hiljada stanovnika koji se izjašnjavaju o bosanskom jeziku kao svom maternjem, te da u srpskim gradovima Novom Pazaru i Prijepolju postoje osnovne škole koje dozvoljavaju deci da se izjasne da li je njihov maternji jezik srpski ili bošnjački i na njemu pohađaju nastavu, sasvim je razumljiva potreba i za organizovanjem Kursa bosanskog jezika, kojeg među prvima u našoj zemlji organizuje Škola bosanskog jezika Akademije Oxford.

Kako stručnjaci iz Srbije i Bosne i Hercegovine, a na prvom mestu lingvisti ne uspevaju da se usaglase da li je u pitanju bosanski ili bošnjački jezik, odnosno imaju oprečna mišljenja mi ćemo koristiti oba naziva, jer nam nije namera da damo za pravo niti jednoj niti drugoj strani, budući da svako ima svoje argumente i za i protiv. Napomenućemo samo da je na teritoriji Bosne i Hercegovine ovo bosanski jezik, dok se u Srbiji naziva bošnjačkim, a samo određivanje naziva nekog jezika se, činjenica je razlikuje od jezika do jezika, budući da je to ipak takozvana jezička norma.

Kurs bosanskog jezika podrazumeva vrazličite tipove nastave i to od individualne, poluindividualne, preko grupnih i online kurseva, pa do specijalizovanih kurseva namenjenih najmlađim polaznicima. Uz to, Škola bosanskog jezika Akademije Oxford svim zainteresovanim polaznicima nudi mogućnost pohađanja ubrzanog i poslovnog kursa ovog jezika, kao i privatne časove bosanskog.

Pogledajte cenovnik za kurseve bosanskog jezika.

Svi profesori naše škole u potpunosti zadovoljavaju visoke kriterijume kvaliteta nastave, a uz to što poseduju sve neophodne diplome i sertifikate, oni su uglavnom i izvorni govornici bosanskog jezika, čime polaznici naših kurseva već tokom same nastave imaju mogućnost da slušaju ovaj jezik, što im u velikoj meri olakšava savladavanje gradiva. Za većinu kurseva je neophodno polaganje testa provere nivoa znanja, ukoliko polaznik ne poseduje adekvatan dokaz o znanju bosanskog jezika određenog nivoa. Na osnovu rezultata testa, profesori preporučuju koji nivo kursa bi polaznik trebalo da pohađa. Ukoliko, pak želite da učite bosasnki jezik, a ne posedujete nikakva predznanja, počinjete od osnovnog, odnosno A1 kursa.

Prednosti učenja bosanskog jezika za polaznike kojima je srpski jezik maternji su mnogobrojne, budući da je bosanski jezik, kao i srpski južnoslovenski jezik, te da se temelji na štokavskom narečju nekadašnjeg srpskohrvatskog jezika. Uz to, bosanski jezik ravnopravno koristi i ćirilicu i latinicu, te je učenje slova praktično nepotrebno, budući da su Srbi u potpunosti upoznati sa svim slovima oba pisma. Upravo iz tog razloga se bosanski jezik vrlo brzo i lako uči, a prvenstveno ukoliko je polazniku maternji jezik srpski.

Međunarodno priznat ,standard za učenje bosanskog jezika

Učenje bosanskog jezika je u potpunosti usklađeno sa Zajedničkim evropskim referentnim okvirom za jezike, to jest CEFR - om (The Common European Framework of Reference for Languages) , koji podrazumeva 6 nivoa znanja. Nivoi su podeljeni u 3 grupe i to A, B i C, a uokviru svake od njih postoji po 2 podnivoa i kreću se od A 1 kao osnovnog nivoa, preko nivoa B 1 i B 2 koji su viši i niži srednji nivo znanja, pa do C 2 kao najvišeg nivoa poznavanja stranog jezika, tako da se u skladu sa tom standardizacijom i odvija nastava u okviru Kurseva bosanskog jezika naše škole.

Opšti grupni kurs bosanskog jezika

Ubrzani kurs bosanskog jezika

Konverzacijski kursevi bosanskog jezika

Specijalizovani stručni kursevi bosanskog jezika

Poslovni kursevi bosanskog jezika

Individualni kursevi bosanskog jezika

Online kursevi bosanskog jezika

Kursevi bosanskog jezika za decu

Iskustva polaznika

Pogledajte ostale kurseve ovog organizatora


Prilikom informisanja i/ili prijavljivanja na kurs pozovite se na Kursevi.com