Pripreme za OET međunarodni ispit

Opšte informacije

Organizator:
Adresa:
Dečanska 2, V sprat, stan 13, Beograd, prikaži na mapi
Sajt organizatora:
Datum početka kursa:
Trajanje kursa:
Vreme održavanja:
Gradovi u kojima se kurs održava:
Beograd

CENA: 3000 din

Opis kursa

 

 

 

Ti si lekar opšte prakse, zubar, medicinska sestra, nutricionista, radni terapeut, fizijatar, pedijatar i sl.

Opšti engleski jezik ti je na srednjem ili naprednom nivou, poznaješ stručnu terminologiju.

Nameravaš da nastaviš da se profesionalno usavršavaš u Australiji, Novom Zelandu, Singapuru, Dubaiju, Velikoj Britaniji?

Predlažemo ti da polažeš: OET - Occupational English test for healthcare professionals

 

Šta je OET?

OET je međunarodni ispit iz engleskog jezika, posebno dizajniran i namenjen zdravstvenim radnicima koji bi da rade/žive u gorenavedenim zemljama.

Razvijan je u saradnji sa Univerzitetom u Kembridžu i testira četiri jezičke veštine (pisanje, čitanje, slušanje i govorenje) u specifičnom kontekstu medicine i nege pacijenata. Test ima četiri dela, ocenjuje se ocenama od E do A (najniža do najviše) i traje oko 3 sata. Delovi ispita čitanje i slušanje su isti za sve kandidate, bez obzira na polje medicine kojom se bave, dok se delovi pisanje i govor razlikuju i zavise od uže specijalnosti kandidata. 

Prednosti OET ispita u odnosu na ostale ispite

 

Kod većine međunarodnih ispita, od kandidata se očekuje da ume da piše, govori, da razume odslušan i pročitan tekst na veliki broj tema, od ekonomije, preko politike, ekologije i sl. Ovakve "akademske" veštine su sasvim razumljive i poželjne ukoliko se upisujete na osnovne ili master studije. Međutim, ukoliko ste iz medicinske struke i nameravate da radite u bolnici gde ćete biti u svakodnevnom kontaktu sa pacijentima i sarađivati sa kolegama, od vas će se očekivati da imate razvijene veštine pisane i usmene komunikacije koja je usko vezana za polje medicine. Zbog toga, pripremajući se za OET ispit, kojim dokazujete svoj nivo jezičkog znanja, istovremeno radite i na razvoju jezika koji ćete koristiti svakog dana.

Medicinski radnici se opredeljuju za ovaj ispit i zbog toga što:

 

se OET zadaci baziraju na primerima iz prakse,
je OET ispit prihvaćen kao dokaz razvijenosti jezičkih veština u velikom broju zemalja za potrebe zaposlenja i dobijanja vize,

ti pripreme za OET ispit pomažu da stvoriš zdravu jezičku bazu za napredovanje u karijeri.

 

Važna napomena* OET ispit se ne može polagati u Srbiji, već u nekom od 40 zemalja sveta, 110 ispitnih centara, u nekom od 14 dostupnih termina.

 

Pripreme za OET ispt se u Centru za jezičku edukaciju Queen Victoria Education održavaju već nekoliko godina, drže ih profesori koji su i sami polagali neke od međunarodnih ispita i veoma se ponosimo činjenicom da svi naši polaznici ostvaruju željene rezultate na svojim polaganjima.

 

Časovi pripreme su indiviudualni, i kreirani prema potrebama polaznika.

 

Kako izgledaju INDIVIDUALNE pripreme u našem centru?

 

Prvi korak je dijagnostičko testiranje. Kandidat radi test veština u trajuanju od 120 minuta. Analizom rezultata, možemo da ocenimo razvijenost svake veštine, da ga uporedimo sa vrednostima koje su potrebne kandidatu i da na osnovu toga predložimo optimalno vreme potrebno za pripremu ispita.

 

Za svakog polaznika se kreira detaljan program, prati se i usmerava rad kandidata, radi se na podizanju opšteg nivoa jezika, vežbaju različiti tipovi zadataka, a zatim prelazi na usvajanje formata testa. Koristimo zvanične udžbenike i autentične materijale za pripremu.

 

Tokom priprema profesori rade sa đakom tehnike čitanja i anlize teksta, strategije i taktike polaganja testa i upravljanja vremenom. Naredni korak je simulacija ispita. Ispit se radi u realnim ispitnim uslovima i vremenu predviđenim za polaganje. Ovo pomaže studentima da se bolje pripreme i da smanje tremu. Rezultati simulacije nam pomažu da u ukažemo kandidatu na aspekte koje bi trebalo da popravi pre samog polaganja.

  

Cena časova:

Cena zavisi od intenziteta pohađanja priprema. Cena časa od 90 minuta je:

30 EUR ukoliko se nastava pohađa jednom nedeljno

25 EUR ukoliko se nastava pohađa dva ili tri puta nedeljno

 

 

Iskustva polaznika

Prilikom informisanja i/ili prijavljivanja na kurs pozovite se na Kursevi.com