Kurs norveškog jezika nivo B1

Opšte informacije

Organizator:
Adresa:
Jaše Prodanovića 1/1, Beograd, prikaži na mapi
Sajt organizatora:
Datum početka kursa:
07.09.2019.
Trajanje kursa:
88 časova
Vreme održavanja:
večernji, vikendom, poslepodnevni, termini po dogovoru
Gradovi u kojima se kurs održava:
Novi Sad, Beograd

CENA: 55 eur | Moguće je plaćanje na rate.

Opis kursa

Srednji nivo (B1)

Trenutna situacija na norveškom tržištu rada je takva da su zahtevi dosta visoki, te znanje stečeno na početnom nivou često ne bude dovoljno.

Mnogi se stoga opredeljuju za kurs na srednjem nivou koji traje 5,5 nastavnih meseci, nakon čega polaznici mogu da razumeju sad već autentične tekstove iz svakodnevnog života, kao i da pišu o svakodnevnim temama na jednostavnijem nivou. 

Takođe, mogu da razumeju usmena izlaganja o svakodnevnim temama i sami pričaju o tome sa relativno dobrim izgovorom. Izgovor je inače nešto što se mnogima u norveškom jeziku čini kao posebno teško, ali je to danak jednostavnijoj strukturi.

Gramatika početnog nivoa se ovde dodatno utvrđuje, vrlo malo proširuje, a fond reči bitno uvećava. Nivo znanja stečen na ovom kursu služi kao osnova za polaganje testa iz norveškog kao stranog jezika na srednjem nivou koji najveći broj tamošnjih poslodavaca traži kao dokaz o poznavanju norveškog jezika.

Literatura koje se koristi na ovom kursu je Stein på stein – Elisabeth Ellingsen, Kirsti Mac Donald (Cappelen), izdanje iz 2014. godine, a po položenom testu na kraju kursa se dobija sertifikat o poznavanju norveškog jezika na B1 nivou.

Iskustva polaznika

Prilikom informisanja i/ili prijavljivanja na kurs pozovite se na Kursevi.com