Limfna drenaža

Limfna drenaža

Limfna drenaža je tehnika koja se u osnovi primenjuje u okviru terapeutskog načina rešavanja edema (otoka). Najčešće se primenjuje na donjim ekstremitetima (nogama), mada se koristi i na ostalim delovima tela u zdravstveno indikovanim slučajevima u kojima takve zahvate obavlja samo specijalistički obučen terapeut (edem ruke nastao nakon uklanjanja dojke usled kancera i sl.).

Sama limfna drenaža se može izvoditi manuelno i aparaturno, i nije rezervisana samo za medicinske slučajeve. Njena primena u kozmetologiji je danas svakodnevna pojava jer je poboljšanja i efekti koji se njome postižu svrstavaju među najefikasnije metode. Posebno dobri rezultati postižu se na planu rešavanja problema celulita kod žena i smanjenja otoka u oblasti oko očiju (podočnjaka).

Prilika za posao

Ovaj postupak se primenjuje nakon povreda sa pojavom otoka i hematoma, kod distorzije zglobova, nakon preloma. U kozmetičke svrhe, u kurama mršavljenja, prevenciji ili lečenju celulita.

Motivacija za učenje

Ukoliko ste osoba koja želi da se bavi negom, da brine za zdravlje, dobru fizičku kondiciju i izgled drugih ljudi onda je ovo veština za vas!Vaši komentari