Kurs za pedikira - manikira

Opšte informacije

Organizator:
Adresa:
Trg cara Jovana Nenada 15, Subotica, prikaži na mapi
Sajt organizatora:
Datum početka kursa:
Trajanje kursa:
50 časova
Vreme održavanja:
Gradovi u kojima se kurs održava:
Subotica

CENA: 18000 din | Moguće je plaćanje na rate.

Opis kursa

 

Zašto učiti za pedikira i manikira?

kursmanikir.JPG.jpgRuke i noktе većina ljudi primećuje već u prvom kontaktu sa drugom osobom, te se mora imati u vidu da oni mnogo govore o ličnosti, starosnoj dobi, životnom stilu, pa je stoga važno da ruke i nokti uvek budu uredni i negovani.
Pravilna nega ruku, stopala i noktiju je više od lične higijene. Ne treba zaboraviti da su ruke najizloženije različitim spoljnim, mehaničkim i hemijskim uticajima, a da su stopala većim delom dana u obući, pa je njihova nega i zdravlje izuzetno važno. Manikiri i pedikiri se staraju o tome da ruke i stopala, kao i nokti, dobiju potrebnu negu i da izgledaju uredno, zdravo i negovano. Oni uočavaju promene na noktima, uklanjaju ih i oblikuju u skladu sa aktuelnim trendovima.

Ishodi učenja
Polaznici koji sa uspehom polože teorijski i praktični deo obuke poznavaće anatomiju nokta, promene (bolesti noktiju), kao i uzroke njihovog nastanka i način lečenja istih. Umeće pravilno da oblikuju nokte, ali i da neguju samu kožu ruku i stopala koristeći različita pakovanja i hranljive kreme prilagođene tipu kože.

Izvođenje nastave i trajanje
Kurs za pedikira i manikira traje tri meseca. Teorijska i praktična nastava se izvodi u grupama u namenski opremljenom salonu Otvorenog univerziteta, uz obezbeđen sav potreban pribor, materijal i literaturu.
Svim polaznicima, koji sa uspehom polože teorijski i praktični deo ispita, Otvoreni univerzitet izdaje certifikat o osposobljenosti za pedikira i manikira.

Prijave, upis i način plaćanja
Upis se vrši tokom cele godine. Za sve obrazovne oblike važi mogućnost plaćanja na rate.

 

 

Iskustva polaznika

Prilikom informisanja i/ili prijavljivanja na kurs pozovite se na Kursevi.com