Kurs za kozmetičara

Opšte informacije

Organizator:
Adresa:
Trg cara Jovana Nenada 15, Subotica, prikaži na mapi
Sajt organizatora:
Datum početka kursa:
Trajanje kursa:
80 časova
Vreme održavanja:
Gradovi u kojima se kurs održava:
Subotica

CENA: 24000 din | Moguće je plaćanje na rate.

Opis kursa

 

Zašto učiti za kozmetičara?

kurskozmetika.JPG.jpgDanas žene, a sve više i muškarci, troše na kupovinu različitih kozmetičkih preparata, ali osim kvalitetne kozmetike veoma je bitno i stručno negovanje kože lica i tela. Kozmetičar je osoba čiji je zadatak da koži, u zavisnosti od njenog tipa, prilagodi negu i preparate kako bi ona zadržala svoju prirodnu lepotu i kvalitet i kako bi se ublažilo njeno starenje.

Ishodi učenja


Kurs osposobljavanja za kozmetičara podrazumevaju teorijsku i praktičnu nastavu. U okviru teorijske nastave polaznici se upoznaju sa anatomijom i tipovima, kao i načinu nege pojedinih tipova kože, priborom i materijalima koji će se koristiti u radu, dok u sklopu praktične nastave usvajaju tehnike izvođenja tretmana.

Polaznici koji sa uspehom završe osnovni nivo umeće pravilno da odrede tip kože modela i u skladu sa time prilagode negu, masažu i tretman. Takođe, biće osposobljeni da pravilno očiste kožu lica i uklone nedostatke sa kože lica. Shodno znanjima koja su usvojili tokom teorijske nastave polaznici će znati da pripreme sredstva i preparate potrebne za kozmetičke tretmane.

Izvođenje nastave i trajanje

Osnovni kurs za kozmetičara traje četiri meseca. Teorijska i praktična nastava se izvodi u grupama u savremeno opremljenom kozmetičkom salonu Otvorenog univerziteta, uz obezbeđen sav potreban pribor, materijal i literaturu.

Svim polaznicima, koji sa uspehom polože teorijski i praktični deo ispita, Otvoreni univerzitet izdaje uverenje o osposobljenosti za kozmetičara.

Prijave, upis i način plaćanja

Upis se vrši tokom cele godine. Za sve obrazovne oblike važi mogućnost plaćanja na rate.

Iskustva polaznika

Prilikom informisanja i/ili prijavljivanja na kurs pozovite se na Kursevi.com