Kurs krojenja - šivenja

Opšte informacije

Organizator:
Adresa:
Trg cara Jovana Nenada 15, Subotica, prikaži na mapi
Sajt organizatora:
Datum početka kursa:
Trajanje kursa:
50 časova
Vreme održavanja:
Gradovi u kojima se kurs održava:
Subotica

CENA: 18000 din | Moguće je plaćanje na rate.

Opis kursa

 

Zašto učiti krojenje i šivenje?

Krojenje i šivenje, bilo sa aspekta profesionalca ili početnika, može biti višestruko korisno, jer se uz malo mašte i znanja veoma lako mogu izraditi potpuno novi ili prepraviti stari odevni predmeti. Krojač savetuje, nadgleda i izrađuje odevne predmete, prati modne trendove, osluškuje želje i zahteve klijenata i savetuje ih i pomaže prilikom izbora odgovarajućeg materijala i modela.

Ishodi učenja
Kurs osposobljavanja za šivenje i krojenje sastoji se iz tri dela: osnovni, napredni i viši nivo. Sva tri tečaja podrazumevaju teorijsku i praktičnu nastavu. U okviru teorijske nastave polaznici se upoznaju sa priborom i materijalima koji će se koristiti u radu, dok u sklopu praktične nastave usvajaju tehnike izrade pojedinih odevnih predmeta.
Polaznici koji sa uspehom završe osnovni nivo osposobiće se da samostalno koriste mašinu za šivenje i obradu rubova materijala. Naučiće da, u zavisnosti od odevnog predmeta, izaberu odgovarajuću tkaninu, da uzmu meru, izrade i prenesu kroj, kao i da tumače znakove na krojevima. U okviru osnovnog kursa, polaznici će savladati tehniku izrade različitih modela suknji i bluza sa svim potrebnim dodacima. Napredni nivo krojenja i šivenja bazira se na izboru materijala, izradi ili prenošenju krojeva potrebnih za izradu pantalona, haljina i prsluka, dok u okviru višeg nivoa polaznici savladavaju tehniku izrade zimskog kostima (muškog i/ili ženskog).

Izvođenje nastave i trajanje
Kurs za krojenje i šivenje, kako osnovni tako i sledeća dva nivoa, traju dva meseca. Teorijska i praktična nastava se izvodi u grupama u namenski opremljenom krojačkom kabinetu, uz obezbeđen sav potreban pribor, materijal i literaturu.
Svim polaznicima, koji sa uspehom polože završni ispita, Otvoreni univerzitet izdaje certifikat o osposobljenosti za krojača/šnajdera.

Prijave, upis i način plaćanja
Upis se vrši tokom cele godine. Za sve obrazovne oblike važi mogućnost plaćanja na rate.

Iskustva polaznika

Prilikom informisanja i/ili prijavljivanja na kurs pozovite se na Kursevi.com