Kurs knjigovodstva

Opšte informacije

Organizator:
Adresa:
Radoslava Grujića 3 - Vračar, Beograd, prikaži na mapi
Datum početka kursa:
Trajanje kursa:
80 časova
Vreme održavanja:
Gradovi u kojima se kurs održava:
Novi Sad, Beograd

CENA: 37000 din | Moguće je plaćanje na rate.

Opis kursa

Knjigovodstvo

 

Postani profesionalni knjigovođa

Zanimaju vas finansije i finansijski izveštaji? Želite da razumete svoje poslovanje? U potrazi ste za novim zanimanjem koje je traženo? Ili hoćete dodatan izvor prihoda? Verujete da se najbolje uči kroz praksu odnosno da odmah naučeno i primenite? Onda je kurs knjigovodstava prava obuka za vas! Kurs knjigovodstva mogu da pohađaju svi kandidati, bilo da su potpuni početnici ili da već poseduju određeno radno iskustvo. Posao knjigovođe jedan je od trenutno najtraženijih zanimanja. Prema navodim Nacionalne službe za zapošljavanje od svih ekonomista najviše šanse za zaposlenje imaju knjigovođe. Pored savladavanja teorijskih principa, zakonskog i pravnog okvira, dvojnog knjigovodstva posebna pažnja na kursu je i na primeni knjigovodstvenog programa na računaru. Savladaćete demo program koji koriste agencije i prelaziti realne primere iz prakse. Nakon završetka kursa bićete osposobljeni da počnete odmah sa radom. Na kursu za knjigovođu cilj je da se savlada teorijsko i praktično znanje koje možete primeniti odmah nakon završetka obuke.

Imajući u vidu da smo državna ustanova naši sertifikati su priznati i proverana garancija kvaliteta već duže od pola veka.

 Od pojmova knjigovodstva do završnog računa

Obuka za knjigovođe je sveobuhvatna sa fokusom na primere iz prakse. Knjigovođa je precizan, odgovoran, u nekim situacijama kreativan sa brojkama. Privredni subjekti su iz različitih industrija i imaju različite novčane transakcije, pa je bitno savladati što više praktičnih zadataka. Na predavanjima se uči sve, od računovodstvenih zakona, do izrade finansijskog izveštaja (završnog računa) za mala i srednja preduzeća, udruženja kao i preduzetnike (apoteke, agencije, STR-e...). Na kraju kursa bićete osposobljeni da sami analizirate i sastavljate deo finansijske dokumentacije. Teorija i praksa su podjednako bitne za dobro knjigovodstvo zato se trudimo da polaznici obrade sve od zakonskih i drugih pravnih okvira do praktičnog vođenja knjiga i završnog računa kao i rada u knjigovodstvenom programu. Neki od segmenata koji se tokom obuke za knjigovođe obrađuju su: pojam računovodstva, korisnici računovodstva, uvod u dvojno knjigovodstvo, kontni okvir i kontni plan, takođe i pojam klasa, grupa, sintetika i analitika, bilans stanja, bilans uspeha, bankarske transakcije i blagajna, doprinosi LZ (porez, doprinosi PIO,ZDR, NEZ), porez na dobit preduzeća, poreska prijava, Zakon o računovodstvu, paušalno oporezivi obveznici, sastavljanje finansijskih izveštaja, elektronsko dostavljanje finansijskih izveštaja APR-u, takođe se polaznici tokom rada na računaru upoznaju sa programom za knjigovodstvo i to su samo neke od stvari koje se savladavaju. Svaki deo materije uči se posebno i detaljno. Imajući u vidu da smo državna ustanova naši sertifikati su priznati i pouzdana garancija kvaliteta jer posedujemo iskustvo duže od pola veka i preko hiljadu polaznika koji su uspešno završili obuku za knjigovodstvo i koji su zadovoljni. 

 

Nastavni kadar sa tržišnim i agencijskim iskustvom

Na kursu knjigovodstva naši nastavnici detaljno će vas upoznati sa suštinom knjigovodstvene materije i njegom primenom. Iskusni u svom zanimanju, nakon višegodišnjeg vođenja poslovne dokumentacije za različite klijente u svojim knjigovodstvenim agencijama, uputiće vas i na praktičan rad na jednom od knjigovodstvenih demo programa. Uvek dostupni i otvoreni za sva pitanja polaznika učiniće da savladavanje obuke bude maksimalno olakšano. Zakažite još danas besplatne konsultacije, tu smo zbog vas.

 

Savladajte uspešno knjigovodstveni program

Pored savladavanja teorijskih principa odnosno zakona i ostalih propisa, dvojnog knjigovodstva posebna pažnja na kursu je predviđena i za primenu knjigovodstvenog programa na računaru bez kojeg gotovo da ne postoji moderna agencija. Savladaćete demo program koji koriste agencije sa realnim primerima iz prakse. Nakon završetka kursa bićete osposobljeni da počnete odmah sa radom.

 

Zvanična potvrda stečenih veština

Sertifikat za knjigovođe koji budete stekli u “Božidarcu” priznata je i proverena garancija kvaliteta. Božidarac je državna ustanova koja baštini nasledstvo Narodnog univerziteta Božidar Adžije više od šest decenija. Poznati smo po višegodišnjoj tradiciji obučavanja na hiljade zadovoljnih i sada zaposlenih ili samozaposnih knjigovođa.

 

Fond časova:
60 časova čistog knjigovodstva (ručno vođenje knjiga), kroz praktične primere prostog i dvojnog knjigovodstva, sa izradom završnog računa.
Zatim, 20 časova rada na računaru, na jednom od knjigovodstvenih programa

Ukupno: Obuka traje 80 školskih časova

Dinamika nastave:

2 puta nedeljno po 4 školska časa, u poslepodnevnim terminima

 

Cena:

37.000,00 dinara + ispit 4.000 dinara

 

Način plaćanja:

- Za plaćanje uplatnicom, 3 do 4 mesečne rate
- Čekovima građana, do 6 rata
- Administratvnom zabranom, do 6 rata
- Kreditiranje (bez odlaska u banku, bez kamate do 12 meseci) na period od 3 do 36 meseci

 

Termini upisa kursa za knjigovodstvo:

Upis na navedeni kurs vrši se tokom cele kalendarske godine
Upis se vrši lično u prostorijama „Božidarca“, adresa: Radoslava Grujića 3, Beograd – radnim danima od 8 do 16č ili
Putem i-mejla
Putem besplatne info linije
Nastava počinje odmah po formiranju grupe, a najviše 20 dana nakon upisa
Individualnu nastavu organizujemo odmah

 

Ispit provere znanja za kandidate sa radnim iskustvom: Ukoliko kandidat poseduje radno iskustvo od minimum tri meseca za knjigovodstvo sa potvrdom iz preduzeća, knjigovodstvene agencije, banke ili drugog subjekta možete sa kopijom lične karte, kopijom diplome o završenoj školi bez pohađanja obuke da polažete ispit.

Cena provere znanja sa izdavanjem sertifikata je 20.000 rsd

 

Javna ustanova Božidarac je jedini nastavljač tradicije Narodnog univerziteta Božidar Adžija.

 

Iskustva polaznika

Prilikom informisanja i/ili prijavljivanja na kurs pozovite se na Kursevi.com