Trening za voditelja iz tehnike duboke relaksacije - Progresivno mišićna relaksacija ili Autogeni trening

Opšte informacije

Organizator:
Adresa:
Beograd, skype grupe, Novi Sad
Sajt organizatora:
Datum početka kursa:
Trajanje kursa:
dva meseca
Vreme održavanja:
vikendom, poslepodnevni
Gradovi u kojima se kurs održava:
Novi Sad, Beograd, Online - putem interneta

CENA: od 25000 din | Moguće je plaćanje na rate.

Opis kursa

 

Psihorelaks organizuje

TRENING ZA TRENERE IZ PROGRESIVNO MIŠIĆNE RELAKSACIJE

TRENING ZA TRENERE AUTOGENOG TRENINGA

Edukacija je namenjena: specijalistima iz ljudskih resursa, zdravstvenim radnicima, zdravstvenim saradnicima: psiholozima, defektolozima, socijalnim radnicima, stručnim radnicima u oblasti socijalne zaštite i svim zainteresovanim profesionalcima koji se u svom radu susreću sa klijentima kojima je potrebna duboka relaksacija.

Cilj programa je obuka budućih trenera za samostalno vođenje iskustvenog treninga iz Progresivno mišićne relaksacije ili Autogenog treninga.

PMR i Autogeni trening spadaju u jedne od najpoznatijih psihološki priznatih i psihoterapijskih tehnika za borbu sa stresom i za postizanje duboke relaksacije. Ove tehnike su efikasno u upotrebi preko 80 godina.

 

TRENING ZA TRENERE IZ PROGRESIVNO MIŠIĆNE RELAKSACIJE

Predstavlja vežbe stezanja i opuštanja mišića po određenim grupama sa ciljem da naučimo da opustimo postepeno čitavo telo. Njen tvorac dr Džejkobson otkrio je da duboka relaksacija može biti od velike pomoći kod različitih stanja psihosomatskih tegoba. Ova tehnika je u upotrebi više od 80 godina i primenjuje se u mnogim zdravstvenim sistemima. Relaksacija doprinosi jačanju otpornosti osobe i podjednako je koriste zdrave i bolesne osobe.

–  viši stepen psihofizičke relaksacije

-  opuštanje napetih mišića i ublažavaje bolova u telu (posebno je preporučljiva za ljude čija je napetost povezana sa mišićnom napetošću)

– sprečavanje akumulacije stresa i napetosti

– povećavanje energije i produktivnosti

– poboljšanje koncentracije i pamćenja

– kod nesanice i umora

– kod psihosomatskih poremećaja, kao što su visok pritisak, migrena, glavobolje, astma, bolovi u leđima, vratu

– smanjuje učestalost, trajanje i intenzitet napada panike, anksioznih stanja ili fobija

- ispitivanja su pokazala da praktično nema funkcija sistema organa na koje ova metoda blagotvorno ne utiče...

Teme koje se obrađuju:  upravljanje stresom, tehnike prevazilaženja stresa, o spavanju, moždanim talasima, hipnagogno stanje, o tehnikama relaksacije i meditaciji, o psihogenim bolestima - poremećajima uzrokovanim stresom, grupa i grupni rad, funkcinalna autonomija motiva i relaksacione tehnike, ABC model i upravljanje emocijama (REBT psihoterapijski pravac), afirmacije i vizualizacije, plan treninga, kada se ne koristi/ko ne treba da trenira, vežbe ventilacije emocija, vođenje relaksacione tehnike i kratke relaksacione tehnike.

Nije potrebno da je učesnik prošao iskustvenu grupu.

Učesnici dobijaju sertifikat udruženja Psihorelaks o završenom kursu.

Početak: četvrtak 3.10.2019. u 20 časova. Susreti će se u dogovoru sa grupom održavati ili četvrtkom uveče ili subotom pre podne, po oko sat i po do dva sata, 8 susreta, SKYPE GRUPA.

Grupa u BEOGRADU bi počela 26.10. 14 do 20 časova, 4 susreta, subotom, uvek u istim terminima. Mogući su i drugi termini ukoliko većina učesnika bude htela. Lokacija je centar Beograda, u Dalmatinskoj.

Grupa u NOVOM SADU bi počela 25.10. 17:30 do 21 čas, 5 susreta, petkom, uvek u istim terminima. Mogući su i drugi termini ukoliko većina učesnika bude htela. Lokacija je centar Novog Sada.

Cena celog treninga je 25.000 dinara i može se platiti u dve mesečne rate. 

Više informacija na https://psihorelaks.com/trenining-trenera/

 

TRENING ZA TRENERE AUTOGENOG TRENINGA mogu da pohađaju oni koji su prošli iskustveni trening.

Edukacija je namenjena: specijalistima iz ljudskih resursa, zdravstvenim radnicima, zdravstvenim saradnicima: psiholozima, defektolozima, socijalnim radnicima, stručnim radnicima u oblasti socijalne zaštite, joga majstorima i svim zainteresovanim profesionalcima koji se u svom radu susreću sa klijentima kojima je potrebna duboka relaksacija. Savetnici koji u praksi primenjuju neke od psihoterapijskih modaliteta mogu da prošire psihoterapijski rad sa dubokim tehnikama relaksacije.

Teme koje se obrađuju: upravljanje stresom, tehnike prevazilaženja stresa, o spavanju, moždanim talasima, hipnagogno stanje, o tehnikama relaksacije i meditaciji, o psihogenim bolestima – poremećajima uzrokovanim stresom, grupa i grupni rad, funkcionalna autonomija motiva i relaksacione tehnike, ABC model i upravljanje emocijama (REBT psihoterapijski pravac), afirmacije i vizualizacije, plan treninga, kada se ne koristi/ko ne treba da trenira, vežbe ventilacije emocija, vođenje duboke relaksacione tehnike i kratke relaksacione tehnike, obuka prema principima učenja odraslih, prevazilaženje potencijalnih izazova nove uloge trenera, tehnike za umanjenje treme. Autogeni trening kao duboka ili cela tehnika se ne preporučuje kod mlađih od 16 godina, ali pojedine vežbe, kratke relaksacione tehnike, mogu da se koriste uspešno u radu sa decom.

CILJ programa je obuka budućih trenera za samostalno vođenje iskustvenog nivoa Autogenog treninga

Početak: SKYPE GRUPA četvrtak 3.10.2019. u 20 časova. Susreti će se u dogovoru sa grupom održavati ili četvrtkom uveče ili subotom pre podne, po oko sat i po do dva sata, 11 susreta. Mogući su i drugi termini ukoliko većina učesnika bude htela.

Grupa u BEOGRADU bi počela 26.10. 14 do 20 časova, 5 susreta, subotom, uvek u istim terminima. Mogući su i drugi termini ukoliko većina učesnika bude htela. Lokacija je centar Beograda, u Dalmatinskoj.

Grupa u NOVOM SADU bi počela 25.10. 17:30 do 21 čas, 8 susreta, petkom, uvek u istim terminima. Mogući su i drugi termini ukoliko većina učesnika bude htela. Lokacija je centar Novog Sada.

Cena celog treninga je 35.000 dinara i može se platiti u dve mesečne rate. U cenu je uključeno dobijanje sertifikata od Internacionalne organizacije za rad i razvoj Autogenog treninga. Oni koji su prošli u Psihorelaksu osnovni iskustveni kurs cena za trenere je 30.000 dinara.

Više informacija na https://psihorelaks.com/trenining-trenera/

 

 

Trening vodi Sonja Šovljanski, MA psiholog, sertifikovani voditelj Progresivno mišićne relaksacije i Autogenog treninga, sa preko dvanaest godina iskustva u radu sa ovim tehnikama, član Internacionalnog udruženja za psihološke tehnike duboke relaksacije ISATAP,  savetnik u psihoterapijskom pravcu Transakcione analize, doktorant iz psihologije na Univerzitetu u Beogradu, član Društva psihologa Srbije.

 

 

Iskustva polaznika

Prilikom informisanja i/ili prijavljivanja na kurs pozovite se na Kursevi.com