Advertising Account Manager

Opšte informacije

Organizator:
Adresa:
Cara Dušana 34, Zemun, prikaži na mapi
Datum početka kursa:
01.04.2024.
Trajanje kursa:
6 meseci
Vreme održavanja:
Gradovi u kojima se kurs održava:
Online - putem interneta, Zemun

CENA: od 764 eur

Opis kursa

Advertising Account Manager – ključni čovek uspešne kompanije

Account manageri su osobe ključne za uspeh svake kompanije, a na važnost njihove uloge u poslovanju ukazuju i statističke prognoze i predviđen rast tražnje za ovim stručnjacima od 19% do kraja 2020. godine.

S obzirom da su zaduženi za sve aktivnosti pre, tokom i posle prodaje, account manageri imaju jasan cilj, a to je da privole klijenta za svoju ponudu i osiguraju da on bude zadovoljan. Account manager je spona između klijenta i kompanije i od njegovog umeća pregovaranja i zaključivanja poslova direktno zavisi profit koji stiče kompanija koju predstavlja.

Stručnjaci koji će efikasno obavljati posao advertising account managera zahtevaju konkretnu edukaciju, sa usvajanjem primenljivih tehnika i veština koje će umeti da upotrebe pri komunikaciji sa klijentima. BA Professional oblikovao je program Advertising Account Manager, koji sadrži praktična uputstva i znanja koja ćete direktno umeti da iskoristite nakon 6 meseci.

Šta ćete naučiti?

Veštine marketinga, menadžmenta i prodaje. Da biste mogli da prepoznate potencijalne klijente, efikasno im predstavite ponudu i izgradite uspešan odnos sa njima, morate biti detaljno upoznati sa tehnikama marketinga, lobiranja, menadžmenta, sa upravljanjem finansijama i prodajnim veštinama, i primenom ovih pravila na poziciji account managera. Samo oni koji su vešti u ovim oblastima mogu raditi u dinamičnom, zahtevnom, ali i isplativom okruženju account managera, te se predavanja na BA Professional fokusiraju upravo na takva znanja.

Uspostavljanje i negovanje odnosa sa kupcima. Osnovno zaduženje account managera jeste pronalaženje klijenata i održavanje saradnje sa njima. On pretvara želje kupca u stvarnost, usklađujući ih sa ciljevima svoje kompanije, i sve to u skladu sa zahtevima i resursima klijenta. Zbog ovog svakodnevnog procesa za koji je zadužen account manager, program na BA Professional koncipiran je tako da vas brzo i efikasno upozna sa pregovaračkim taktikama, pruži znanja o upravljanju projektima, očekivanjima i potrebama stejkholdera, kreiranju plana marketinških aktivnosti, zatim izveštaja i njegove prezentacije.

Upravljanje rokovima i budžetom. Još jedna važna funkcija account managera ogleda su u tome da on vodi računa o zadatim rokovima i rukovodi aktivnostima kako bi oni bili ispoštovani, uz konstantno praćenje efekata promotivnih kampanja, kao i u eventualnom korigovanju nastupa radi postizanja dogovorenog cilja. O planiranju budžeta, novčanim transakcijama i realizaciji marketinškog plana naučiće vas stručnjaci iz oblasti ekonomije, bankarstva i finansija, i pripremiti vas za unapređenje karijere i dokazivanje na poziciji account managera.

Kako da postanete uspešni?

Orijentišite se na rezultate.  Kao account manager, treba da posedujete dozu ubeđivanja, a da ne budete navalentni, da uvek imate na umu cilj koji kompanija koju predstavljate treba da ostvari. Account manageri vešto žongliraju željama klijenata i pravcem poslovanja firme, pa nije ni čudo što poslodavci za stručnjaka na toj poziciji izdvajaju najviše sume. Kako se aktivnosti marketinga i oglašavanja spajaju, u predstojećim godinama očekuje se da značaj account managera raste, a uz to i prihod koji oni zarađuju.

Unapredite svoje veštine u skladu sa razvojem tržišta.  Pod uticajem tehnološkog napretka i sve veće digitalizacije poslovanja i komunikacije, account manageri moraju da se prilagode novim načinima rada, ovladaju metodama elektronske trgovine i prate novosti u IT poslovanju i digitalnom oglašavanju.

Program Advertising Account Manager pružiće vam znanja za savremeno biznis i IT poslovanje, a iskusni predavači će vam kroz realno koncipirane projekte predočiti kako da proaktivno razmišljate, prilagođavate se inovacijama i unapredite svoju stručnost kao advertising account manager.

Korak do profitabilne karijere

Ako već radite na nekoj od agencijskih pozicija i želeli biste da napredujete, ili vam se ne upušta u dugogodišnje školovanje i učenje suvišne teorije, BA Professional je pravo mesto na kom ćete za svega 6 meseci usvojiti suštinska znanja, praktično primenljiva odmah po završetku školovanja.

Iskoristite interaktivna predavanja na BA Professional da upoznate svaki segment poslovanja i da svoje prednosti kao što su komunikativnost, harizmatičnost i uverljivost nadogradite znanjima koja će vam omogućiti da uspešno upravljate odnosima između kompanija i njihovih klijenata i tako budete ogledalo uspeha profitabilnih korporacija.

Gde ćete moći da radite?

Kada završite program Advetising Account Manager, stičete zvanje Advertising Account Management Professional.

Kao ključni ljudi za povezivanje sa klijentima, account manageri potrebni su svakoj kompaniji i dan danas su među najtraženijim stručnjacima.

Po usavršavanju svojih veština na programu Advertising Account Manager, možete se zaposliti u nekom od sledećih okruženja:

  • advertajzing agencijama
  • marketing sektoru različitih ustanova i kompanija
  • agencijama za konsalting
  • kreativnom timu raznovrsnih organizacija

Bilo da izaberete jednu kompaniju koju ćete predstavljati ili da svoje znanje primenjujete na različite načine radeći za više klijenata u agenciji, jedno je sigurno - vi ste ti koji direktno obezbeđujete profit.

Uz diktiranje visine zarade za kompaniju, moći ćete da upravljate i svojim prihodima, što je, pored dinamičnosti koju sa sobom nosi pozicija Advertising Account Managera, jedna od najvažnijih prednosti posla.

Iskustva polaznika

Pogledajte ostale kurseve ovog organizatora


Prilikom informisanja i/ili prijavljivanja na kurs pozovite se na Kursevi.com