Advertising Creative Manager

Opšte informacije

Organizator:
Adresa:
Cara Dušana 34, Zemun, prikaži na mapi
Datum početka kursa:
01.04.2024.
Trajanje kursa:
6 meseci
Vreme održavanja:
Gradovi u kojima se kurs održava:
Online - putem interneta, Zemun

CENA: od 764 eur

Opis kursa

Advertising Creative Manager – vizionari marketing tima

Poznate multinacionalne kompanije ulažu 10% i više svojih prihoda u oglašavanje, a da bi ova ulaganja opravdala očekivanja, zapošljavaju creative managere koji će svojim idejama, vođstvom i organizacijom posla ponuditi reklamno rešenje koje će privući pažnju i podstaći publiku na željenu akciju.

Procenjuje se da će posao kreativnih lidera u marketingu cvetati i u narednim decenijama, uz primetno pomeranje fokusa sa tradicionalnih na nove kanale promocije. Shvatajući nove tendencije u marketingu i priliku za unapređenje karijere, BA Professional kreirao je program za buduće advertising creative managere.

Steknite miks marketinških, dizajnerskih i transakcionih veština i iskoristite priliku da poboljšanjem svojih kvalifikacija dobijete povišicu, napredujete na poziciju creative managera, ili promenite svoje poslovno usmerenje. Učite od iskusnih stručnjaka kroz praktična i interaktivna predavanja i za samo 6 meseci podignite svoju karijeru na potpuno novi nivo.

Šta ćete naučiti?

Upravljanje kreativnim procesom. Creative manager predvodi kreativni tim jednog marketing sektora i radi direktno sa copywriterima, dizajnerima i drugim članovima. Sa svojim timom odgovoran je za dizajniranje koncepta za potrebe oglašavanja svoje kompanije ili klijenta sa kojima radi. Ovakav proces zahteva poznavanje razvoja koncepta, uticaja dizajna u oglašavanju, osnove video i TV produkcije, važnost autorskih prava, o čemu ćete, sa predavačima koji su svoje karijere izgradili upravo u ovim oblastima, učiti kroz konkretne primere i interaktivna predavanja na BA Professional.

Organizacija vremena i novca. Umetnost kreiranja kvalitetne reklame je u savršenom balansiranju kreativnog nadahnuća i upravljanja raspoloživim budžetom. Kvalitet rada kreativnog tima u jednoj marketinškoj agenciji ogleda se u kreiranju najbolje ponude u okviru budžeta, ali i u ispunjenju zadatih rokova. Kao creative manager bićete zaduženi za poštovanje ovih uslova, zbog čega ćete kroz šestomesečno usavršavanje na BA Professional s posebnom pažnjom učiti o uspešnoj organizaciji vremena, menadžmentu, elektronskoj trgovini i kreativnim načinima motivisanja zaposlenih.

Predstavljanje ponude i pregovaranje sa klijentima. Kada kreativni proces izrodi finalni proizvod, creative manager ima zadatak da ga predstavi klijentu i uveri se da rešenje odgovara njegovim očekivanjima. U ovom koraku pomoći će vam znanja sa BA Professional o zakonima u oglašavanju, interaktivnom marketingu, korporativnoj odgovornosti, kao i ona koja se tiču storyboardinga.

Kako da postanete uspešni?

Obogatite kreativnost znanjima iz marketinga.  Ako posedujete sklonosti ka pisanju, fotografiji, bili ste na poziciji copywritera, grafičkog dizajnera i želite da napredujete; ili vas privlači dinamična uloga creative managera, a nikad niste bili sigurni kako da se ostvarite u njoj, vreme je da dobijete samopouzdanje. Steknite ga kroz rad i sticanje znanja na BA Professional. Radite na praktičnim projektima i isprobajte veštine u trenutku njihovog usvajanja. Tako ćete biti sigurni da su znanja koja dobijete primenljiva i u realnom okruženju i nećete imati stega kada se nakon školovanja na BA Professional oprobate u ulozi creative managera.

Učite iz iskustva uspešnih. Najbolji način da postanete lider jednog kreativnog tima na koji će se vaši saradnici ugledati jeste da i sami krenete tim stopama, tj. da razvijate svoje kvalifikacije uz uspešne i ostvarene lidere na polju kreativnog procesa u marketingu. Na programu Advertising Creative Manager znanja vam prenose iskusni stručnjaci iz oblasti grafičkog i web dizajna, kreativnog pisanja, oglašavanja, produkcije, elektronskog poslovanja i brojnih drugih oblasti koje treba da poznajete ukoliko želite da se nađete na čelu jednog kreativnog tima.

Spoj kreativnosti i marketinga

Ima li boljeg posla od smišljanja smešnih reklama, dizajniranja ambalaže za različite proizvode ili kreiranja identiteta velikog zabavnog događaja? Creative manageri ne samo da uživaju u interesantnom poslu u prostorijama firme u kojoj rade već neretko svoje aktivnosti obavljaju i tokom poslovnih putovanja, photoshootinga, snimanja video-materijala itd.

Uz zabavan i uzbudljiv posao, u ovom slučaju ide i dobra zarada, što pokazuje statistika RZS-a o prosečnim neto zaradama zaposlenih u sektoru reklamiranja koje uveliko nadmašuju 1.000 evra mesečno. Među njima, zaposleni na poziciji creative managera nadmašuju ovaj prosek shodno hijerarhiji, što ovaj posao čini pravim izborom svih kreativaca sa marketinškim usmerenjem.

Gde ćete moći da radite?

Kada završite program Advertising Creative Manager, stičete zvanje Advertising Creative Management Professional.

U najvećem broju slučajeva, creative manageri mogu se naći u okruženju neke PR ili marketinške agencije, a neretko mnogi od njih nakon nekoliko godina rada, potkovani iskustvom i stečenim kontaktima, odlučuju da samostalno pokrenu agenciju.

Bilo da već poslujete u sferi oglašavanja, a BA Professional je vaša prilika za napredak, ili biste želeli da preusmerite fokus sa svoje struke na jednu od oblasti u kojoj vladaju najveće zarade, nakon završetka usavršavanja veština na programu Advertising Creative Manager pronaći ćete novo radno mesto u kreativnim timovima u:

  • kreativnom sektoru advertising agencija
  • marketing sektoru različitih ustanova i kompanija
  • agencijama za konsalting
  • PR agencijama

Spojte zabavu i zaradu. Upišite program Advertising Creative Manager na BA Professional i iskoristite sjajnu priliku da usmerite svoju kreativnost u pravcu profitabilne karijere.

Iskustva polaznika

Pogledajte ostale kurseve ovog organizatora


Prilikom informisanja i/ili prijavljivanja na kurs pozovite se na Kursevi.com