Event Manager

Opšte informacije

Organizator:
Adresa:
Cara Dušana 34, Zemun, prikaži na mapi
Datum početka kursa:
01.04.2024.
Trajanje kursa:
6 meseci
Vreme održavanja:
Gradovi u kojima se kurs održava:
Online - putem interneta, Zemun

CENA: od 764 eur

Opis kursa

Postanite Event Manager – organizujte događaje koji se pamte

Event management je oblast koja poslednjih godina sve više dobija na značaju, što i ne čudi s obzirom na to da ogroman broj događaja, kao što su promotivni korporacijski događaji, konferencije za štampu, festivali, izložbe, zahteva organizaciju velikog broja ljudi i zadataka, komunikaciju s medijima i slične aktivnosti.

BA Professional prepoznaje potrebu za stručnjacima koji će predstavljati okosnicu jednog uspešno realizovanog događaja i zbog toga je kreirao program Event Manager. Ovaj program pružiće vam konkretne veštine i znanja iz oblasti planiranja, organizacije, koordinacije i realizacije događaja kojima vlada svaki sposoban event manager.

Uplovite u svet organizacije najaktuelnijih društvenih događaja različitog tipa, veličine i rezultata. Ostvarite se na jednoj od najdinamičnijih poslovnih pozicija koja će vam doneti brojna poznanstva, kreativne ideje, zabavu i visoke prihode.

Šta ćete naučiti?

Planiranje i organizacija. Event manager zadužen je za planiranje i organizaciju događaja, počev od kreiranja same ideje, preko planiranja budžeta, osmišljavanja marketing strategije, logistike, delegiranja zadataka članovima tima, sve do realizacije samog događaja i aktivnog rukovođenja dešavanjima tokom i nakon eventa. Svaki od ovih segmenata upoznaćete kroz kurseve menadžmenta, marketinga, prodaje, upravljanja resursima i timovima.

Efikasna komunikacija za uspeh projekta. Tokom celokupnog procesa organizacije, event manager stupa u kontakt sa različitim ljudima i iz drugačijih razloga. Članove svog tima treba da motiviše i organizuje, sa klijentima treba da pregovara, a da istovremeno ume da pridobije naklonost sponzora i medijskih predstavnika. O uspešnim kanalima komunikacije, strategijama medijskog predstavljanja, lobiranju i kreiranju imidža saznaćete na interaktivnim predavanjima od uspešnih stručnjaka iz različitih branši.

Planirane reakcije u nepredviđenim situacijama. Kako je organizacija događaja dinamičan i uvek promenljiv proces, event manager mora da se pripremi za različite okolnosti u kojima može da se nađe. Prilagodljivost plana u svakom delu realizacije projekta neophodna je kada je event management u pitanju, pa polaznici programa uče sve o upravljanju rizikom, kriznom menadžmentu, rukovođenju konfliktnim situacijama, ali i o svom ličnom razvoju, upravljanju stresom i organizaciji vremena.

Kako da postanete uspešni?

Budite lider na koga svi mogu da se oslone Kao event manager, vi rukovodite celokupnim procesom: raspodelom sredstava, zadataka, timom, klijentima, zvaničnim dozvolama, medijima. Da biste mogli da držite sve pod kontrolom, neophodno je da ovladate znanjima o svakom koraku puta do uspešno završene promocije, konferencije itd. Upravo program Event Manager pružiće vam veštine liderstva, pravilnog odlučivanja i koordinacije, koje će vam pomoći da članovi tima budu usmereni na efikasnu realizaciju zadataka, a saradnici rado posluju sa vama.

Predstavite događaj u najboljem svetlu . Da bi neki festival, sajam ili seminar privukao pažnju posetilaca, mora biti najavljen u pravo vreme, uz obraćanje koje odgovara načinu komunikacije publike koja se targetira. Event manageri brinu i o ovom segmentu, pa kroz saradnju sa medijima oni koriste stilove i tehnike kreativnog pisanja saopštenja i najbolje načine brendiranja događaja i njegove promociji na društvenim mrežama, kanalima prodaje i oglašavanja. Savladajte sve ove veštine na BA Professional i budite sigurni da ćete imati sve kvalifikacije koje poseduje uspešan organizator.

Uzbudljiv i profitabilan posao

U zavisnosti od tipa događaja, event manageri mogu raditi na procenat od zarade ili za fiksni prihod kompanije koja ih je angažovala. Događaji koji obezbeđuju profit, kao što su različiti korporacijski skupovi, organizacija venčanja i ceremonija po zahtevu klijenta, uglavnom donose deo profita kao nadoknadu za rad event managera.

S druge strane, organizatori mogu realizovati i neprofitne i humanitarne događaje, kao i promotivne manifestacije određenog brenda, kada uglavnom rade kao deo kompanije koja je pokrovitelj dešavanja.

Ako ste oduvek želeli da se ostvarite na dinamičnoj poziciji, privlači vas kreativan rad, saradnja sa ljudima i rad „u pokretu”, a krasi vas komunikativnost, proaktivno razmišljanje i entuzijazam, event manager je idealna profesija u kojoj ne samo da će ostvarivati visoke prihode već ćete se osećati ispunjeno i ostvareno.

Šta ćete moći da radite?

Kada završite program Event Manager, stičete zvanje Event Management Professional.

Po završetku školovanja na programu Event Manager, bićete spremni da se zaposlite u nekoj od agencija koje se bave organizacijom događaja, kao event manager u svojoj kompaniji ili u advertising agenciji koja nudi ovu uslugu.

Kao event manager možete se baviti organizovanjem i vođenjem događaja poput:

  • promotivnih korporativnih događaja
  • konferencija
  • kulturnih manifestacija
  • sajmova
  • humanitarnih proslava
  • muzičkih koncerata
  • filmskih festivala
  • venčanja
  • izložbi
  • seminara

Bez obzira na to da li ćete organizovati različite događaje za jednog klijenta ili se specijalizovali za jednu vrstu događaja za koje će vas angažovati različiti klijenti, sigurno je da će svaki događaj predstavljati novi izazov koji ćete jedva čekati da savladate. Neka upis programa Event Manager bude vaš prvi uspešno organizovan i realizovan projekat.

Iskustva polaznika

Pogledajte ostale kurseve ovog organizatora


Prilikom informisanja i/ili prijavljivanja na kurs pozovite se na Kursevi.com