Art Director

Opšte informacije

Organizator:
Adresa:
Cara Dušana 34, Zemun, prikaži na mapi
Datum početka kursa:
01.04.2024.
Trajanje kursa:
6 meseci
Vreme održavanja:
Gradovi u kojima se kurs održava:
Online - putem interneta, Zemun

CENA: od 764 eur

Opis kursa

Art Director – iskažite kreativnost na profitabilnim projektima


Gotovo svaki vid reklame sadrži vizuelne elemente koji moraju biti pažljivo odabrani i uklopljeni u kompletnu poruku koju određena marketinška kampanja treba da prenese. Zbog ključne uloge koju imaju grafički i video elementi, posao osmišljavanja vizuelnog koncepta i rukovođenja kreativnim procesom poverava se art direktoru, ekspertu koji, pored umetničkih preferencija, vlada i marketinškim veštinama.

Zahvaljujući marketingu, multimilionske kompanije dostigle su svetski nivo poslovanja, a mali preduzetnici uspeli su da plasiraju svoju ideju na tržište. Trend ulaganja u različite marketinške kanale raste iz godine u godinu, što povećava potražnju i za stručnjacima koji će raditi na kreiranju reklamnog sadržaja, ali i osmisliti i rukovoditi vizuelnim identitetom bilo kog brenda.

Program Art Director na BA Professional osmišljen je tako da vas za 6 meseci opremi konkretnim znanjima iz oblasti dizajna, marketinga, fotografije i komunikacije putem vizuelnih poruka, te tako pripremi za jednu od najdinamičnijih, ali i najkreativnijih pozicija u marketing sektoru.

Šta ćete naučiti?

Spojite umetnost i marketing. Art direktori moraju da znaju kako vizuelni elementi utiču na ponašanje ciljne grupe koju određeni brend želi da targetira svojim sadržajem. Kombinujući oblike, boje, fontove i druge elemente, art direktori osmišljavaju dizajn koji će najbolje preneti izabranu poruku, te svoju zamisao uz pomoć dizajnera u svom timu i uz saradnju sa copywriterima uobličavaju u finalni proizvod. Da biste svim ovim koracima ovladali, program Art Director nudi vam znanja iz oblasti izgradnje korporativnog identiteta, istraživanja efekata marketinških strategija, digitalne komunikacije i oglašavanja i drugih.

Pretvorite viziju u delo. Na BA Professional spoznaćete svaki delić kreativnog procesa, počev od konceptualizovanja ideje do njene realizacije, i upoznati se sa svim izazovima i odlukama pred kojima stoji jedan art direktor. Kroz usvajanje brojnih korisnih znanja i veština komuniciranja, planiranja i predstavljanja koncepta, kao i upravljanja kreativnim procesom, savladaćete sve potrebne alate za prevođenje inicijalne ideje u finalni proizvod koji će ostvariti željeni efekat.

Tehnologija u službi kreativaca. Iako u svom timu imaju grafičke dizajnere, art direktori, kao njihovi lideri, treba da poznaju rad u programima koji će im pomoći da predstave ideju koju imaju. Kako biste umeli da koristite napredne alate za crtanje, uređivanje fotografija i produkciju TV i drugih video reklama, stručni predavači na BA Professional obučiće vas da koristite programe kao što su Photoshop, Premiere, InDesign, Illustrator i upoznati vas sa tehnikama ručnog crtanja, kreiranja promotivnih video-klipova i osnovama web dizajna.

Kako da postanete uspešni?

Budite kreativac, ali i sposoban menadžer. Kako pozicija art direktora podrazumeva rukovođenje kreativnim timom, osim veština za osmišljavanje vizuelnog koncepta predstavljanja proizvoda i usluga, potrebne su vam i menadžerske sposobnosti za organizaciju i praćenje efekata rada. Uz vrsne predavače na BA Professional koji će vam preneti primenjiva znanja, ovladajte veštinama pregovaranja, poslovne komunikacije i upravljanja projektom i naučite kako da rukovodite celokupnim procesom grafičkog predstavljanja.

Prilagodite vizuelni nastup ciljevima i odlikama brenda. Odluke art direktora utiču na čitavu marketinšku kampanju i sliku koju u javnosti stvara jedna kompanija. Ideje art direktora i način njihove realizacije određuju efekat reklame, a tako i profit brenda. Zato je od krucijalne važnosti da poznajete odnos dizajna i poslovnog sveta i da prepoznate kakav nastup najviše odgovara vašem klijentu.

Upravo o kreiranju i prilagođavanju vizuelnog identiteta, kao i o efikasnim tehnikama odlučivanja, naučićete na BA Professional i bićete spremni da se dokažete kao stručni art direktor.

Pretvorite kreativnost u izvor zarade

Kako je art direktor zadužen za kompletan vizuelni izgled časopisa, televizijskih emisija, različitih kompanija, a posebno mesto zauzima u marketing sektoru, potražnja za osobama koje mogu da isprate sve zahteve koje sa sobom nosi ova pozicija rezultira visokim platama, te u nekim industrijama art direktori mogu zarađivati i do nekoliko hiljada evra.

Ako ste kreativni i imate „oko za detalje”, vreme je da svoja interesovanja pretvorite u profitabilno zanimanje – Art Director. Bez obzira na to da li se već bavite dizajnom i želite biste da napredujete, ili ste samo maštarili da zarađujete radeći zanimljiv posao, BA Professional nudi vam priliku da za 6 meseci steknete odmah primenljiva znanja.

Gde ćete moći da radite?

Kada završite program Art Director, stičete zvanje Business Professional in Art Direction.

Primenljivost veština koje jedan art director poseduje je široka, te po završetku školovanja na BA Professional posao možete naći ne samo u oblasti oglašavanja već i u bilo kojoj firmi koja ima potrebu za vizuelnim predstavljanjem.

S obzirom na moć dizajna u današnjem svetu, to praktično znači da ćete moći da izaberete branšu u kojoj će vam biti najzanimljivije da iskažete svoju kreativnost. To može biti:

  • kreativni tim advertising agencija
  • dizajn studio
  • filmska ili TV industrija
  • muzička industrija
  • izdavaštvo
  • modna industrija
  • sve ostale kompanije kojima je potrebna osoba za osmišljavanje i menadžment korporativnog identiteta

Izaberite branšu koju biste najviše voleli da predstavljate, radite na njenom vizuelnom imidžu i osigurajte visoke prihode radeći kreativan i uzbudljiv posao.

Iskustva polaznika

Pogledajte ostale kurseve ovog organizatora


Prilikom informisanja i/ili prijavljivanja na kurs pozovite se na Kursevi.com