IT Bootcamp

Opis organizatora

IT sektor je trenutno najrazvijeniji sektor u Srbiji. Neuravnoteženost koja postoji između potreba tržišta i dostupnog kadra je velika. Formalno obrazovanje ne uspeva da pokrije celokupnu potražnju za IT kadrom. Prekvalifikacija je jedan od načina da ljudi iz drugih sektora sebi omoguće ulazak na IT tržište rada i samim tim dođu do boljih radnih mesta i doprinesu otklanjanju neravnoteže.

IT Bootcamp je neprofitna IT škola čiji obrazovni program pruža praktične IT veštine i znanja stanovništvu Srbije. Cilj škole je da pruži besplatno znanje populaciji koja nije imala priliku da se formalno IT obrazuje. Kursevi su fokusirani na praktičnu primenu na poslu, da bi povećali plasman polaznika na radna mesta. Kako bi premostili raskol koji postoji na tržištu i pomogli ekonomskom ubrzanju Srbije, grupa donatora iz dijaspore je odlučila da otvori IT školu u saradnji sa Fondacijom Ana i Vlade Divac.

Pažljivo planirani kursevi, koji su prilagođeni zahtevima tržišta, održavaće se u Naučno-tehnološkom parku u Beogradu.

Kursevi stavljaju akcenat ne samo na praktična IT znanja već i na pripremu za poslovne intervjue. Kurs je namenjem polaznicima bez tehničkog, odnosno programerskog, predznanja. Međutim, potrebno je da polaznik aktivno zna da koristi računar, odnosno da zna da kuca, koristi Internet i fajlove.