Projektovanje Baza podataka i SQL upiti

Opšte informacije

Organizator:
Adresa:
Obilićev venac 18/IV, TC City Passage, Beograd, prikaži na mapi
Sajt organizatora:
Datum početka kursa:
01.10.2018.
Trajanje kursa:
21 čas (7 termina) pon/sre/pet 19:30h-22:00h
Vreme održavanja:
termini po dogovoru
Gradovi u kojima se kurs održava:
Beograd

CENA: 22300 din

Opis kursa

Cilj kursa Projektovanje baza podataka i SQL upiti je da se polaznici osposobe za uspešno rešavanje problema kreiranja baze podataka, koristeći poznatu metodologiju modeliranja. U tu svrhu neophodno je da polaznici budu upoznati i da pokažu stečeno znanje u vidu prepoznavanje entiteta, odnosa koji vladaju među entitetima kao i njihovu optimalnost na osnovu realnog problema. Takođe neophodnost savladavanja jezika upita (SQL jezika) koji se koristi u funkciji manipulacije podacima i za formiranje odgovarajućih upita je deo kursa.

Program kursa Projektovanje baza podataka i SQL upiti obuhvata uopšteno modelovanje baze podataka, bez ograničavanja na konkretnu implementaciju DBMS-a.

Obzirom da je modelovanje baza podataka dosta apstraktno, tokom kursa se prolazi kroz što više primera (projektnih zadataka, koji bi se radili delom na času a delom i kod kuće) kako bi se polaznici što bolje upoznali i shvatili problematiku modelovanja, i način rešavanja određene situacije.

Prilikom kreiranja modela na časovima koristiće se Microsoft Sql Server za kreiranje baza zato što pruža mogućnost automatskog kreiranja dijagrama generisane baze, i podržava sve standardne mogućnosti baza podataka. Polaznicima se predlaže za vežbu i kućnu upotrebu MS Sql Server 2012 Express verzija koja je potpuno funkcionalna. Takođe, Sql Server pruža mogućnost vizualizacije SELECT upita (“design query”) što može dosta ubrzati proces učenja, i na časovima se ne gubi mnogo vremena u kucanju dugačkih upita.

Prilikom modelovanja baze u modernom ciklusu razvoja softvera skoro obavezno je i korišćenje nekog alata. Polaznike kursa Projektovanje baza podataka i SQL upiti će se upoznati sa programom DeZign For Databases koji deli slične funkcionalnosti kao i drugi komercijalni programi.

Iskustva polaznika

Prilikom informisanja i/ili prijavljivanja na kurs pozovite se na Kursevi.com