JavaScript i jQuery

Opšte informacije

Organizator:
Adresa:
Obilićev venac 18/IV, TC City Passage, Beograd, prikaži na mapi
Sajt organizatora:
Datum početka kursa:
29.10.2018.
Trajanje kursa:
21 čas (7 termina) pon/sre/pet 19:30h-22:00h
Vreme održavanja:
poslepodnevni
Gradovi u kojima se kurs održava:
Beograd

CENA: 21200 din

Opis kursa

Kurs JavaScript je modul programa obrazovanja odraslih. Obuka za Programiranje aplikacija/Programiranje WEB aplikacija, odobrenog za izvođenje i statusa JPOA od strane Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja

JavaScript često skraćeno kao JS, je programski jezik na visokom nivou. To je jezik koji se takođe karakteriše kao dinamičan jezik, zasnovan na prototipima i multi-paradigmama.

JavaScript omogućava dodavanje veoma složenih interaktivnosti Internet stranici, i odlično funkcioniše sa strukturom same stranice (DOM).

 

Pored HTML-a i CSS-a, JavaScript je jedna od tri osnovne tehnologije World Wide Web-a. Koristi se za kreiranje interaktivnih dinamičkih web stranica i online programa, uključujući i video igre. Većina web stranica koristi JavaScript, a svi moderni web pregledači ga podržavaju bez potrebe za plug-inima pomoću ugrađenog JavaScript-a. Iako postoje jake spoljašnje sličnosti između JavaScript-a i Java, uključujući ime jezika, sintaksu i odgovarajuće standardne biblioteke, ova dva jezika su različita i imaju drugačiji dizajn. Suprotno popularnoj zabludi, JavaScript nije “Interpretirana Java”. Osnovna sintaksa je namerno slična kao kod jezika poput Java i C++ kako bi se smanjio broj novih koncepata potrebnih za učenje jezika.

 

ŠTA ĆETE NAUČITI:Tokom kursa JavaScript, na konkretnim primerima, naučićete kako da ispišete određenu poruku (pop-up prozori, dodavanje i editovanje sadržaja stranice, slanje informacije direktno u konzolu, …), šta su promenljive, tipovi podataka i na koji način ih JavaScript koristi da sačuva podatke koje kasnije možete koristiti, šta su funkcije, događaji i kako napisati funkcije da reaguju na određeni događaj, I na kraju zašto su nizovi veoma važan deo svakog programskog jezika.

Posebna pažnja tokom kursa JavaScript biće usmerena na dobru praksu i najčešće greške prilikom pisanja JavaScript koda.

Kurs JavaScript Vas uvodi u korišćenje JavaScript, „programskog” jezika, sa ciljem dodavanja interaktivnosti Internet stranici.

Iskustva polaznika

Prilikom informisanja i/ili prijavljivanja na kurs pozovite se na Kursevi.com