Frontend developer

Opšte informacije

Organizator:
Adresa:
Kralja Milana 7, Beograd, prikaži na mapi
Sajt organizatora:
Datum početka kursa:
Trajanje kursa:
6 nedelja
Vreme održavanja:
termini po dogovoru
Gradovi u kojima se kurs održava:
Beograd

CENA: na upit

Opis kursa

HTML je bazično i neophodno znanje za sve koji se bave ili žele da se bave programiranjem ili web dizajnom, digitalnim marketingom ili bilo kojom vrstom posla koji uključuje rad sa novim tehnologijama. Sve više škola u svetu učenje HTML-a uvodi i u svoje redovne nastavne programe.

Kako je reč o bazičnim znanjima, nije neophodno predhodno predznanje iz oblasti programiranja, dovoljno da imate iskustva u korišćenju računara i interneta.

CSS je danas standard za stilizovanje izgleda kako web sajta tako i aplikacija. Uz HTML, predstavlja još jedno bazično znanje za sve koji žele da se bave web developmentom. Suština učenja CSS-a su određena pravila i sintaksa (pisanje koda), stilizovanje, pozicioniranje elemenata i dodeljivanje klasa koje daju mogućnost specijalnog stilizovanja određenih elemenata. Učenje CSS-a takođe je prilagiđeno početnicima, s tim da je poznavanje HTML-a ili paralelno učenje obavezno. Nakon kursa moći ćete samostalno da primenite stečeno znanje.

JavaScript je skriptni programski jezik koji se koristi za animacije, navigaciju, validaciju, kreiranje cookie-a... Preporuka je da se uči kao prvi, nakon savladavanja HTML-a i CSS-a jer je među lakšim jezicima za čije učenje je dovoljno korišćenje samo nekog od internet pretraživača, ne treba vam razvojno okruženje ili code editor.

Na učenje JavaScripta direktno se nadovezuje i učenje najpopularnije JavaScript biblioteke jQuery. jQuery je JavaScript framework koji nam omogućava jednostavnije i razumljivije pisanje JavaScripta.

Prednosti korišćenja jQuery biblioteke ogledaju se u tome da mnoge zadatke koji zahtevaju veliki broj linija JavaScript-a i prevodi u metode koje možete pozvati sa samo jednom linijom. Na taj nači postiže se funkcionalnost za koju bi vam trebalo mnogo više truda, ako bi koristili klasični JavaScript metod kodiranja.

Iskustva polaznika

Prilikom informisanja i/ili prijavljivanja na kurs pozovite se na Kursevi.com