CCNA kurs

Opšte informacije

Organizator:
Adresa:
Zdravka Čelara 16, Beograd, prikaži na mapi
Sajt organizatora:
Datum početka kursa:
Trajanje kursa:
240 časova
Vreme održavanja:
Gradovi u kojima se kurs održava:
Beograd

CENA: od 72000 din

Opis kursa

Cisco akademija predstavlja program obrazovanja u području mrežnih tehnologija. Cilj ovog programa je osposobljavanje polaznika za dizajniranje, implementaciju i održavanje manjih i srednjih računarskih mreža. Samim programom polaznici stiču širok spektar znanja iz IT sveta, vezana za mrežne tehnologije, što im omogućava lakše pronalaženje poslova u ovoj oblasti. Iskusni Cisco instruktori, pored potrebnog znanja, svojim polaznicima pružaju i potrebno samopouzdanje koje je neophodno u IT svetu. Program nudi kako teorijsku tako i praktičnu obuku na savremenim mrežnim uređajima.

Cisco akademija je prvenstveno namenjena:

studentima i učenicima koji žele proširiti svoja znanja i steći više iskustva u području računarskih mreža od onog koje nudi postojeći obrazovni sistem.
osobama koje se žele prekvalifikovati; nakon završene Cisco akademije polaznici su osposobljeni za projektovanje, implementiranje i održavanje računarskih mreža koje su potrebne školama, fakultetima, malim i velikim kompanijama svih delatnosti.
kompanijama kojima je potreban najbrži i najjednostavniji način obrazovanja preko potrebnog stručnog kadra za mrežne tehnologije.

CCNA program je polazna tačka u obrazovanju koje nudi Cisco. CCNA sertifikat koji se stiče polaganjem završnog ispita CCNA programa već nekoliko godina važi kao jedan od najpopularnijih IT sertifikata za početnike koji žele izgraditi svoju karijeru u području informacionih tehnologija.

Organizacija nastave

Nastavni program se izvodi kroz predavanja i samostalne praktične vežbe na Cisco opremi uz pomoć instruktora, upotrebom multimedijalnih sadržaja dostupnih sa Interneta.

Polaznici mogu samostalno učiti i sami izabrati brzinu rada. Uloga instruktora je više uloga mentora koji prati i pomaže polaznicima u savlađivanju gradiva. Program se sastoji od 80% opšteg gradiva o mrežnim tehnologijama, dok se 20% gradiva odnosi za Cisco opremu. Kompletan nastavni materijal je na engleskom jeziku.

Laboratorijske vežbe

Srž samog programa se odnosi na praktičan deo obuke koja se izvodi na mrežnoj opremi i računarima u laboratoriji sa Cisco opremom. Uputstva za vežbe omogućavaju samostalan rad polaznika, odnosno instruktor ih može modifikovati prema vlastitom nahođenju i potrebama.

Ispiti

U toku svakog poglavlja polaznici polažu više ispita kojima se proverava napredak polaznika. Ispiti za proveru znanja imaju oko 25 pitanja. Na kraju svakog poglavlja dolazi završni ispit koji ima oko 60 pitanja. Na svako pitanje polaznicima je ponuđeno par odgovora. Svi ispiti polažu se na Cisco -voj web prezentaciji. Rezultat se može saznati odmah nakon završetka ispita.

Sva pitanja imaju jednak broj bodova, netačni odgovori ne nose negativne bodove. Instruktori mogu sa polaznicima analizirati greške na ispitu i uporediti rezultate polaznika na ispitu sa prosekom svih Cisco mrežnih akademija u svetu. Na kraju svakog poglavlja polaznici mogu pokrenuti kviz koji se ne boduje, ali može omogu ćiti polaznicima da provere svoje znanje. Svi ispiti su na engleskom jeziku.

Nakon završetka programa polaznici mogu pristupiti polaganju CCNA (Cisco Certified Network Associate) ispita u jednom od ovlašćenih centara.

CCNA sertifikat je polazna tačka u daljem programu sertifikacije koje nudi Cisco, a može se odvijati u jednom od dva pravca: održavanje ili dizajniranje računarskih mreža. Svaki od ta dva pravca sastoji se od tri nivoa koja polaznika vode od početnog nivoa saradnika (CCNA), preko profesionalca (CCNP/CCDP) do eksperta (CCIE).

Cisco akademije nemaju pravo sertifikovanja polaznika. Za Cisco sertifikovanje obavlja nezavisna kompanija VUE, specijalizovana za testiranje.

Visoka škola strukovnih studija za informacione i komunikacione tehnologije u Beogradu upisuje studenate na CCNA kurs iz Cisco Networking Academy programa.

Kompletan CCNA kurs se realizuje kroz 3 podkursa (trimestra) od kojih svaki traje po 10 nedelja. Svaki trimestar se sastoji od ukupno 80 časova. Realizacija nastave je u dva termina od po četiri časa nedeljno, i to u popodnevnim satima radnim danom ili prepodnevnim satima subotom. Kurs se održava u prostorijama Visoke škole strukovnih studija za informacione i komunikacione tehnologije, Zdravka Čelara 16 u Beogradu.

Cenovnik

Cenovnik Cisco CCNA kursa u Cisco akademiji odseka Visoka škola strukovnih studija za informacione i komunikacione tehnologije Cisco Academy - Information and Communication Technology College:

  • za studente odseka Visoka škola strukovnih studija za informacione i komunikacione tehnologije 72000 dinara, tj. 3x24000 za sva 3 trimestra
  • za bivše studente Visoke škole strukovnih studija za informacione i komunikacione tehnologije 84000 dinara, tj. 3x28000 za sva 3 trimestra
  • za ostale polaznike 93000 dinara, tj. 3x31000 za sva 3 trimestra

Studentima odseka Visoka škola strukovnih studija za informacione i komunikacione tehnologije koji prijave predmete koji se realizuju i preko Cisco CCNA kursa, umanjuje se cena kursa u iznosu školarine za te predmete. 

Iskustva polaznika

Prilikom informisanja i/ili prijavljivanja na kurs pozovite se na Kursevi.com