Pripreme za SAT

Opšte informacije

Organizator:
Adresa:
Dečanska 2, V sprat, stan 13, Beograd, prikaži na mapi
Sajt organizatora:
Datum početka kursa:
Trajanje kursa:
od osam nedelja
Vreme održavanja:
Gradovi u kojima se kurs održava:
Beograd

CENA: od 2950 din

Opis kursa

 

 

       ŽELIŠ DA SE UPIŠEŠ NA KOLEDŽ U SJEDINJENIM AMERIČKIM DRŽAVAMA

          PRAVI ISPIT ZA TEBE JE: SAT     

                                     

SAT je možda i najpoznatiji američki ispit za buduće akademce na našoj teritoriji. Većina fakulteta u SAD traži od budućih studenata da polažu upravo ovaj ispit (uz TOEFL ako im engleski nije maternji jezik). Pripreme za SAT se u Centru za jezičku edukaciju Queen Victoria Education održavaju već dugi niz godina i veoma se ponosimo činjenicom da svi naši polaznici ostvaruju željene rezultate na svojim polaganjima. (Pisane preporuke naših polaznika se mogu pogledati u prostorijama Queen Victoria Education.)

Pripada takozvanim standardizovanim američkim testovima, što zapravo znači da nisu strani studenti jedini koji ga polažu. Sve standardizovane američke testove osim TOEFL-a moraju polagati i akademci i budući akademci koji su državljani samih SAD ili drugih država engleskog govornog područja. Ti testovi predstavljaju neku vrstu „američke mature“ i uglavnom su obavezni za sve visoko kotirane fakultete. Svaka institucija traži određeni broj bodova za upis, te se o tome takođe mora voditi računa pri prijavi na željene pripreme. Interesantno je to što svi ovi ispiti omogućavaju kandidatima takozvano „superskorovanje“ (super scoring) – ako tvoj rezultat iz jedne važne oblasti nije dovoljno dobar, pri ponavljanju testa možeš pažnju usmeriti na taj deo i kombinovati rezultate iz više rađenih ispita, sve dok ne dobiješ željeni skor. Međutim, ova mogućnost zavisi od više škole ili fakulteta za koji se prijavljuješ. Neke škole će u obzir uzeti samo tvoj najbolji skor na ispitu (ma koliko puta da ga polažeš), a neke će dozvoliti superskorovanje iz više ispita. O tome bi se trebalo raspitati kod tamošnjih službi nadležnih za studentska pitanja.

Test se sastoji iz tri dela podeljena u 10 odeljaka. Testiraju se kritičko čitanje, matematičke sposobnosti i pisanje. Kritičko čitanje testira čitanje i razumevanje teksta kao jezičku veštinu. Test matematičkih sposobnosti pokriva gradivo matematike naših srednjih škola, a pisanje se testira kroz esej na zadatu temu. Test se radi na papiru i traje 3 sata i 45 minuta.

Časovi pripreme su indiviudualni i grupne časove za ove ispite ne organizujemo iz razloga što je verovatnoća da će se prijaviti veći broj ljudi koji imaju isti nivo znanja, spremaju se za istu ocenu i modul, za isti vremenski period i žele da polažu u istom roku veoma mala. Neke škole polaznicima nude pripreme na kojima se isključivo vežbaju testovi tj. vežba format testa. Naše pripreme su temeljne, i kreirane prema potrebama svakog polaznika.


Kako izgledaju pripreme u našem centru?


Prvi korak je dijagnostičko testiranje. Kandidat radi test veština, kreiran po uzoru na SAT. Analizom rezultata, možemo da ocenimo razvijenost svake veštine, da ga uporedimo sa vrednostima koje su potrebne kandidatu i da na osnovu toga predložimo optimalno vreme potrebno za pripremu ispita.
Za svakog polaznika se kreira detaljan program, prati se i usmerava rad kandidata, radi se na podizanju opšteg nivoa jezika, vežbaju različiti tipovi zadataka, a zatim prelazi na usvajanje formata testa. Koristimo zvanične udžbenike i autentične materijale za pripremu.
Tokom priprema profesori rade sa đakom tehnike čitanja i anlize teksta, strategije i taktike polaganja testa i upravljanja vremenom. Naredni korak je simulacija ispita. SAT se radi u realnim ispitnim uslovima i vremenu predviđenim za polaganje. Ovo pomaže studentima da se bolje pripreme i da smanje tremu. Rezultati simulacije nam pomažu da u ukažemo kandidatu na aspekte koje bi trebalo da popravi pre samog polaganja.


U Queen Victoria Education polaznik će dobiti i sve informacije u vezi sa prijavom ispita, procedurom polaganja i svu ostalu neophodnu pomoć. Uverite se i sami!


Cena časova:


Cena zavisi od intenziteta pohađanja priprema. Cena časa od 90 minuta je:

25 EUR ukoliko se nastava pohađa dva puta nedeljno
23 EUR ukoliko se nastava pohađa 3 ili više puta nedeljno

Plaćanje je moguće na nedeljnom/mesečnom nivou

 

 

 

 

 

Iskustva polaznika

Prilikom informisanja i/ili prijavljivanja na kurs pozovite se na Kursevi.com