Kurs mađarskog jezika

Opšte informacije

Organizator:
Adresa:
Trg cara Jovana Nenada 15, Subotica, prikaži na mapi
Sajt organizatora:
Datum početka kursa:
Trajanje kursa:
52 časa
Vreme održavanja:
Gradovi u kojima se kurs održava:
Subotica

CENA: 16000 din | Moguće je plaćanje na rate.

Opis kursa

 

madjarski_jezik2.jpg

Zašto učiti mađarski jezik?

Mađarski jezik se ubraja u grupu Ugro-finskih jezika, i ima vrlo malo sličnosti sa ostalim jezicima koji se koriste na teritoriji Evrope. Ovim jezikom, kao maternjim, koristi se oko 14,5 miliona ljudi od kojih većina žive na teritoriji Republike Mađarske, dok ostali žive u zemljama koje su pripadale Kraljevini Mađarskoj pre Trijanona. Mađari kao manjinski narod, pa time i mađarski jezik, prisutni su u Rumuniji, Slovačkoj, Ukrajini, Hrvatskoj, Austriji, Sloveniji i Srbiji. U Vojvodini se mađarski jezik nalazi u službenoj upotrebi, pa je njegovo poznavanje, u određenim delatnostima, izuzetno značajno. Po mišljenju mnogih lingvista, mađarski jezik ubraja se u grupu jezika koji su teški za savladavanje, pre svega zbog izuzetno bogatog fonda reči, brojnih sinonimima i komplikovane gramatike.

Od septembra 2006. godine, Otvoreni univerzitet je programe stranih jezika uskladio sa CEF (Common European Framework) standardima koje je propisao Savet Evrope, pa Vam, u zavisnosti od toga želite li početi učiti ili usavršiti svoje znanje, pružamo mogućnost pohađanja mađarskog jezika na šest nivoa.

Provere znanja i certifikacija
Ukoliko kandidat već poseduje određeno znanje a nema certifikat o tome, Otvoreni Univerzitet pruža mogućnost provere znanja i izdavanja certifikata za određeni nivo.

Prijave, upis i način plaćanja:
Upis se vrši tokom cele godine. Za sve obrazovne oblike važi mogućnost plaćanja na rate.

Iskustva polaznika

Prilikom informisanja i/ili prijavljivanja na kurs pozovite se na Kursevi.com