Obrazovni centar Esperanto

Adresa Miloja Zakića Prilaz 1, 2a , Beograd, prikaži na mapi
Adresa Gospodska 21 , Zemun, prikaži na mapi

Aktuelni kursevi ove institucije

Naziv kursa
Cena
12000 din
21000 din % popust
12000 din
45000 din

Opis organizatora

Obrazovni centar Esperanto nalazi se u ulici Miloja Zakića 2a prilaz 1 na Čukarici u Beogradu. Osnovan je sa željom osnaživanja svesti građana Srbije u svojstvu građana sveta. Naši primarni ciljevi, nakon dugogodišnjeg iskustva, su usvajanje multikulturalnog znanja i podsticanje međunarodne komunikacije radi ličnog napretka i utvrđivanja sopstvenog identiteta na mapi Evrope i sveta.

U fokusu rada centra Esperanto je obrazovanje dece, omladine i odraslih u oblasti učenja i primene stranih jezika i poznavanja drugih kultura (tradicija, istorije i umetnosti) zemalja koje nas okružuju, i šire. U okviru naših aktivnosti organizujemo kurseve jezika na svim nivoima, stručna i obrazovna savetovališta, komunikološke radionice, umetničke večeri, kulturne prezentacije i slično.

Esperanto se zalaže za primenu najmodernijih metoda rada i učenja, uz upotrebu savremenih tehnologija i najrazovrsnijih izvora informacija. Poseban značaj pridajemo i saradnji sa mladim, dinamičnim, predanim timom predavača i njihovim spajanjem sa svima onima željnim znanja.
Ako želite da naučite engleski,nemački,francuski,ruski,italijanski,španski ili norveški, mi smo pravo mesto za vas.

Škola stranih jezika za odrasle

Tečajevi jezika za odrasle osmišljeni su na principu komunikacije i interakcije. Nakon ulaznog testiranja i razgovora, polaznici se raspoređuju u grupe prema nivou znanja, potrebama i željama. Program svakog jezičkog kursa podrazumeva upotrebu najsavremenijih udžbenika, odgovarajućeg audiovizuelnog materijala i vežbi koje podstiču interaktivno učenje i komunikaciju među studentima.

U fokusu nastave je razvijanje komunikativne kompetencije što znači da se uz učenje i savladavanje jezika, polaznici izlažu i širim kulturnim obeležjima, tj. upoznaju sa nezabilaznom kulturom življenja.

- Organizovani su u trajanju od 3 do 4 meseca (dva puta nedeljno po 90 minuta).
- Intenzivni kursevi traju 2 meseca (četiri puta nedeljno po 90 minuta).
- Mogućnost individualnih ili poluindividualnih kurseva za one koji bolje uče samostalno.
- Poslovni kursevi engleskog i nemačkog.
- Pričaonice: konverzacijski kursevi za sve jezike.
- Priprema za standardizovane testove TOEFL i IELTS, i Cambridge ispite (KET, PET, FCE, CAE, CPE).
- Mogućnost nastave u firmama, uz visok popust za organizovane grupe.

Škola stranih jezika za decu

Nastava za decu osmišljena je sa idejom da se učesnici pre svega zabave i zavole ono što uče, kako bi lakše upili znanje. Polaznicima se praktičan materijal približava kroz igru, pesmu, glumu i crtanje, a potom kroz primenu stečenog znanja u interaktivnim vežbama koje obrađuju svakodnevne aktivnosti i pojave.

Programi rada su prilagođeni uzrastu, tj. školskom razredu učenika i uključuju raznovrsne edukativne i zanimljive teme. Materijal prati redovnu školsku nastavu, kroz specijalizovan CLIL pristup (Content and Language Integrated Learning) i omogućava mladim polaznicima da se identifikuju i povežu školsko i svakodnevno znanje kroz aktivnosti učenja jezika.

- Organizovani su tokom cele školske godine.
- Nastava se održava dva puta nedeljno po 60 minuta, a za najmlađe polaznike predškolskog uzrasta dva puta nedeljno po 45 minuta.
- Časovi se održavaju u prostorijama prilagođenim radu sa decom, uz upotrebu didaktičkih igračaka, rekvizita i raznovrsnog audiovizuelnog materijala.
- Pogrami su dinamični, a nastavni materijal tematsko, saznajno i kulturološki prilagođen uzrastu.
- Mogućnost učestovovanja u tematsko-kreativnim radionicama.
- Dostuponost vannastavne pomoći: dopunske nastave, pripreme za testove i besplatne konsultacije profesora.