Saznajte sve o osnivanju firme, oporezivanju, elektronskom poslovanju i trgovini u Srbiji

17. okt


IT pravnik Žarko Ptiček i knjigovođe Sofija Popara i Milan Trbojević će u ponedeljak, 20. oktobra u Domu omladine Beograda podeliti sa preduzetnicima na konkretan i jednostavan način svoja znanja iz oblasti poslovanja. Ulaz je besplatan.

Startit Meetup posvećen poslovanju u Srbiji biće održan u ponedeljak, 20. oktobra 2014. godine od 18 časova u sali Amerikana Doma omladine Beograda (Makedonska 22).

Govornici će biti IT pravnik Žarko Ptiček i knjigovođe Sofija Popara i Milan Trbojević, koji će na jednostavan i konkretan način pokušati da svima objasne postupke osnivanja i vođenja firme, oporezivanja i još mnoge dileme koje domaći zakoni i ustanove stavljaju pred preduzetnike. Posebno će biti reči o elektronskom poslovanju i e­trgovini u Srbiji, u vezi sa kojim mnogi mladi preduzetnici i oni koji žele da to budu imaju brojne nejasnoće. Govornici će se osvrnuti i na poslovanje kroz PayPal, čija je puna usluga konačno dostupna u Srbiji, ali ipak ima zakonskih ograničenja na koja treba da paze i privatna i pravna lica.

Žarko Ptiček, koji se IT pravom bavi od 2000. godine, prateći razvoj i pružajući pravnu podršku IT firmama u zemlji, govoriće o osnivanju firme u Srbiji, pre svega preduzetničke

agencije i društva sa ograničenom odgovornošću. Ptiček će takođe pričati i o sticanju autorksog prava, zaključivanju ugovora (sa posebnim akcentom na delatnosti IT) i o funkciji privrednog suda sa ciljem sticanja celokupne slike o privrednom sistemu u našoj državi.

Milan Trbojević, sajber knjigovođa, poreski savetnik i osnivač knjigovodstva "Knjiški moljac", pokušaće da objasni kako različiti oblici pravnih lica utiču na oporezivanje, i koje alternative su na raspolaganju u situaciji kada paušalni porez prilično varira.

Nakon toga biće reči o elektronskom poslovanju u Srbiji, koje u mnogome olakšava međunarodno poslovanje, ali u mnogim institucijama kod nas se nedovoljno koristi njegov potencijal.

Sofija Popara, koja se bavi finansijama i računovodstvom, govoriće o e­trgovini, uslovima i mogućnostima za njen razvoj u Srbiji s obzirom na to da je ovo tema koja zanima i one koji se okreću ka globalnom, ali i one koji posluju samo na srpskom tržištu. Sofija će ovaj 18. Startit Meetup završiti pričom o različitim vrstama angažovanja radnika sa kojima preduzetnici često nisu upoznati.

Posle izlaganja Sofije, Žarka i Milana posetioci događaja imaće dovoljno vremena da Sofiji, Žarku i Milanu postave pitanja o ličnim nedoumicama.

Ulaz je slobodan, jedino je potrebno da svi zainteresovani prethodno najave svoj dolazak putem prijavne forme na sajtu Startit.rs.

Startit Meetup već tri godine u Beogradu organizuje SEE ICT, neprofitna organizacija sa misijom stvaranja podsticajnog okruženja za razvoj startap zajednice i kulture u Srbiji. Ovakvi događaji za cilj imaju da pruže učesnicima priliku za upoznajvanje sa ljudima sličnih interesovanja i sticanje novih znanja uz pomoć kojih mogu sami da unaprede svoje proizvode i ideje.



Postavljeno: 17.10.2014.
Broj pregleda: 1037

KOMENTARA postavi prvi komentar (0)