"Pokreni biznis" besplatno

25. maj

(Preuzeto sa sajta Danas - 24. 05. 2011.)

slicica

Oni koji imaju dobru ideju za privatan biznis, ali ne znaju kako da je realizuju, u naredna tri meseca imaće priliku da nauče mnogo toga na besplatnom internet kursu Pokreni biznis, koji je od juče dostupan svima na sajtu www.pokrenibiznis.com.

Tri privatne firme Webinar, Ralf makrting i Promo tim, uz podršku fakulteta Educons iz Novog Sada, odlučile su da svojim savetima i dobro osmišljenim softverima pomognu budućim mladim preduzetnicima da saznaju sve što im je potrebno - kako da osmisle ideju, kome da se obrate, kako da registruju firmu, dobro se upute u to kome i koliko treba da plate i, naravno, kako da opstanu na tržištu.

- Ideja je da se svima koji žele da pokrenu biznis omogući edukacija, da se informišu i ohrabre da uđu u biznis i mi ćemo pokušati na ovaj način da ih provedemo kroz ceo proces od ideje za otvaranje firme do ulaska na tržište - rekla je juče portparol projekta Sandra Ivanišević. Ideja da se besplatnim kursom poduče mladi došla je delom i kao rezultat, napomenula je Ivaniševićeva, toga što je prema podacima Unije poslodavaca prošle godine u Srbiji više zatvoreno nego otvoreno radnih mesta.

Kurs je osmišljen tako da svako ko bar zna da uđe na neki sajt neće imati problema da ga koristi. Pristup kursu je besplatan, svi materijali takođe, a korisnici, odnosno polaznici ovog internet kursa ne moraju da ostave čak ni svoje podatke ukoliko to ne žele.

- Tokom kursa kroz program vas vodi virtuelni vodič koji objašnjava stvari, osim toga jedan od softvera nudi tu mogućnost da se osećate kao da ste u amfiteatru pa tako možete samo da slušate predavanje, a u pojedinim situacijama bićete u prilici da razgovarate sa svojim profesorom - rekao je direktor Webinara Darko Šolar. Osim predavanja, postoje i testovi koji će, prema njegovim rečima, preduzetnicima pomoći da shvate da li su za neki posao uopšte, ali i da provere znanje. Tromosečni kurs, veruju njegovi organizatori, samo je početak pomoći mladima koji žele da uđu u privatni sektor. Šolar kaže da očekuje da će kroz ovaj kurs proći oko 10.000 građana, a da će kasnije rezultati biti sve bolji. On je pozvao sve privatne firme koje mogu da pomognu da se uključe u projekat i napomenuo da je to zasad učinilo oko 20 privatnih preduzeća.

Konkurs

Polaznici kursa moći će uporedo sa učenjem da se prijave da učestvuju na konkursu za najbolju poslovnu ideju. Rezultati konkursa znaće se na jesen, a pobednik će dobiti kompletno školovanje na smeru preduzetništva na fakultetu Educons, firma Solarius pokloniće za 50 najboljih knjigovodstvene softvere, Masel će pobedniku omogućiti besplatno reklamiranje u vozilima gradskog prevoza, dok će agencija Ralf obezbediti najoriginalnijoj ideji PR kampanju.

Autor: Lj. B.



Postavljeno: 25.05.2011.
Broj pregleda: 1074

KOMENTARA postavi prvi komentar (0)