ECDL (European Computer Driving Licence) u Srbiji

22. dec

Sposobnost korišćenja računara je danas izuzetno važno za sve vrste poslova a Sertifikovanje kompjuterskih veština čini Vas atraktivnim za poslodavce i povećava vase mogućnosti brzog napredovanja ili iznalaženja šansi za nova zaposlenja.

ECDL sertifikacini program je preporučen od Evropske Unije, obavezan u mnogim državnim institucijama i obuhvata:

  1. ECDL Start (poznavanja računarske opreme, obrade teksta, kalkulacija i interneta),
  2. ECDL Core (ECDL Start + poznavanje izrade prezentacija i baza podataka)
  3. ECDL Profile (ECDL Start + poznavanje IT Sigurnost, Projektno planiranje, online kolaboracije, obrada slike, izrada internet stranica, 2D CAD i dr.) ili kombinovano.
  4. ECDL Advanced (napredno poznavanje obrade teksta, tabličnih kalkulacija, baze podataka ili izrade prezentacija)

Naše škole, gimnazije i fakulteti usaglasili su nastavni program predmeta „informatika“ sa ECDL Syllabus-om i tako omogućili svojim učenicima i studentima sticanje ECDL sertifikata na osnovu dobrih oceana (4 ili 5 u školama, 8, 9 ili 10 na fakultetima) odnosno iste šanse za uspeh i karijeru koje imaju i njihove kolege u Evropskoj Uniji.

Ukoliko niste imali šansu steći ECDL tokom školovanja, na raspolaganju Vam je mreža od preko 170 ECDL Testnih Centara osposobljenih za proveru znanja, dopunske obuke i izdavanje sertifikata (sajt www.ecdl.rs) kao i veoma povoljni on-line system na adresi www.ecdltest.rs



Postavljeno: 22.12.2014.
Broj pregleda: 904

KOMENTARA postavi prvi komentar (0)