Kako od Facebook-a napraviti magazin?

Martina Anđelković

Martina Anđelković
Online community manager

@ snajkademadre | martinaandjelkovic

12. okt.

Zašto da ujutru, uz kafu, otvarate sve portale sa kojih čitate novine, kada sve vesti možete čitati iz svog NewsFeed-a na Facebook-u? Niste znali? Ovo nije novina, ali retko ko koristi ovu veoma korisnu opciju na najvećoj društvenoj mreži.

 

Ja generalno ne volim da otvaram portale, svi portali koje čitam, dobili su na svojoj Facebook stranici “lajk” od mene. Razbuđujem se uz svoj Facebook magazin. Sad se vi pitate šta je to i kako je MAGAZIN mogao da vam promakne.

 

Zamislite da vas zanimaju samo sportske vesti, nikako politika. Vi možete filtrirati vesti tako da sa svih portala čitate samo one sportske. Kako?

 

1. Izaberite portale i generalno Facebook stranice koje vas zanimaju, najpre se držite jedne teme, na primer - kursevi
2. Stranicu možete lajkovati ili ne, a odlaskom na nju, na samom Like dugmetu imate mali padajući meni, kliknite na njega i otvoriće vam se nekoliko opcija

 

 

3. Vas zanima opcija “Add to interest lists” koju ćete i kliknuti
4. Klinite na “Create new list”
5. Otvoriće vam se prozor

 

 

U prozoru ćete videti stranicu koju ste upravo lajkovali, kliko na dugme Next, dolazite do sledećeg prozora:

 

 

Sada treba da upišete ime rubrike koju želite da napravite. Ja kažem rubrika, jer mi sve ovo liči na magazinske rubrike. Na primer, nazvaćemo ovu interesnu listu “Kursevi” i na nju ću dodavati sve škole kurseva i sajtove na kojima se promovišu kursevi.

Možete izabrati stepen privanosti. Ako želite da svoju interesnu listu delite sa prijateljima, štiklirajte friends, ako želite da bude javna, štiklirajte public, ako ne želite da je vidi niko osim vas - čekirajte Only me.

Klikom na Done, Facebook će vas odvesti na NewsFeed na kome se nalaze samo objave iz te interesne grupe. Pošto smo ubacili samo Kursevi.com Facebook stranicu, to izgleda ovako:

 

Kada ubacite više Facebook stranica, vaša interesna grupa biće puna postova upravo sa tih stranica. Postovi su uvek hronološki poređani.

Interesna lista, odnosno rubrike koje ste napravili, nalaze se na NewsFeedu sa leve strane, tu negde posle liste stranica na kojima ste admin i grupa u kojima se nalazite. Moje rubrike izgledaju ovako:

 

Klikom na bilo koju od ovih rubrika - dolazim do liste postova sa svih Facebook stranica koje sam ubacila u tu rubriku.

Na ovaj način, vi možete apsolutno da kontrolišete svoj NewsFeed. Ne morate da otvarate portal po portal, već vam ova opcija pruža mogućnost da sami odredite rubrike i pratite one vesti koje vas zanimaju. Takođe, za vlasnike biznisa, ovo je dobar alat za monitoring jer možete na jednom mestu pratiti šta radi vaša konkurencija u zemlji i u inostranstvu.

Svake nedelje dva nova članka koja će vas sigurno naučiti nešto novo!

Upišite vašu e-mail adresu
i obavestićemo vas kada novi članak bude objavljen


 

Postavljeno: 12.10.2015.
Broj pregleda: 3136


KOMENTARA postavi prvi komentar (0)


Predstavljamo organizatore kurseva


Najtraženiji kursevi